Viimeisin toivon kipinä

Viimeisin toivon kipinä.
Mark. 5:34 Mutta Jeesus sanoi hänelle: “Tyttäreni, sinun uskosi on tehnyt sinut terveeksi. Mene rauhaan ja ole terve vaivastasi.”
Tämä nainen oli tätä ennen menettänyt kaiken, mitä vain voi menettää. Hänen kaikkein alkuun panevin tässä menettämisen kulussa, oli ollut se ikävä sairaus.
Sairaus, jolle ei ollut löytynyt apua, ei mistään suunnasta. Edes niiltä, joilta nyt ensisijaisesti odotetaan avun tulevan sairauksien kohdatessa.
Tämä nainen oli menettänyt terveyteensä apua hakiessaan myös taloudellisen varallisuutensa. Hän oli kuluttanut rahansa lääkäreihin. Eikä apua ollut tullut hänen sairauteensa.
Hän oli jostakin kautta kuullut, mitä tapahtuu siellä, jossa Jeesus kulkee ja liikkuu. Ihmiset paranevat ja vapautuvat Jeesuksen opetuksen ja läsnäolon seurauksena.
Niinpä tälle naiselle syntyy ajatus päästä Jeesuksen luokse. Koskettamaan tämän opettajan viitan lievettä. Hän kaiken väkijoukon hälinän keskellä yrittää löytää sen joukon, jossa Jeesus on.
Viimein hän löytää tämän seurueen ja tunkeutuu Jeesuksen lähelle. Hän, joka missään tapauksessa ei olisi saanut olla ihmisten joukossa sairautensa kanssa. Säädösten mukaan nainen kiinni joutuessaan olisi joutunut kivitettäväksi.
Nainen menee Jeesuksen luo ja viimeisenä toivonaan koskettaa Jeesuksen viittaa. Hänen viimeinen mahdollisuutensa ja toivonsa on tässä henkilössä. Hänen sisimmässään on syntynyt toivo: ”jos vain saan koskettaa tämän opettajan viitan lievettä, minä paranen. Tämä ajatus synnytti uskon siemenen, jota nainen alkoi toteuttaa.
Nainen tulee ja koskettaa Jeesuksen viittaa uskoen parantumiseen. Naisen usko koskettaa Jeesusta. Samalla hetkellä Jeesus kokee, miten joku voimakas kosketus Häneen tapahtuu. Jeesus kokee, miten voimaa Hänestä lähtee.
Tämän seurauksena Jeesus kysyy lähellä olevilta opetuslapsiltaan: ”kuka minuun koski?”. Kosketus ei ollut tavallinen, koska Hän koki, että voimaa Hänestä lähti.
Opetuslapset vähättelivät Jeesuksen kommenttia, sanoen, että on niin paljon ihmisiä tiiviisti, joku vain tönäisi väentungoksessa. Jeesus ei tätä vastausta hyväksynyt, koska tiesi, että voimaa erityisesti sillä hetkellä Hänestä lähti.
Niinpä nainen, joka oli koskettanut Jeesusta, pelkäsi joutuvansa kiinni, tuli Jeesuksen luo peloissaan.
Tässä tilanteessa Jeesus sanoo naiselle nuo tämän kirjoituksen alussa olevat sanat. ”Tyttäreni, sinun uskosi on tehnyt sinut terveeksi. Mene rauhaan ja ole terve vaivastasi”.
Nainen sai kokea paranemisen koskettaessaan Jeesusta. Tämän jälkeen välittömästi tuli viesti Jairuksen kotoa. Jairuksen, joka oli tullut Jeesuksen luo pyytämään Häntä kotiinsa.
Jairus, joka oli kapteenin arvoinen rooman sotilas. Jonka ei missään tapauksessa olettanut tulevan Jeesukselta apua pyytämään. Hänkin oli kuullut, mitä oli tapahtunut Jeesuksen liikkuessa paikkakunnalla. Jairus, jonka lähimmäinen oli vakavasti sairaana, joka ei ollut saanut apua keisarin lääkäreiltä, tulee hakemaan apua. Jairus laittaa oman virkansa, jopa henkensäkin alttiiksi kun tulee hakemaan apua juutalaiselta.
Jairuksen kotoa tulee viesti: ”Tyttäresi kuoli, miksi enää opettajaa vaivaat?” Tätä viestiä Jeesus ei ottanut kuullakseen, vaan sanoi Jairukselle: ”Älä pelkää, usko ainoastaan”.
He tapasivat Jairuksen taloon tullessaan tavan mukaisen hälisevän joukon, itkeviä ja vaikeroivia. Jeesus ei sallinut muiden seurata itseään kuin Pietarin, Jaakobin ja Johanneksen (Jaakobin veljen). Hän ei sallinut epäuskoisten ja epäilevien tulla mukaan.
Sisään tullessaan (Mark. 5:39). Jeesus sanoi näille: ”Mitä te hälisette ja itkette? lapsi ei ole kuollut, vaan nukkuu.”
Ihmiset jopa nauroivat Jeesukselle. Hän ei välittänyt, vaan ajoi kaikki ulos. Ainoastaan lapsen isän, äidin sekä ne kolme opetuslasta Hän otti sisälle.
Hän tarttui lapsen käteen ja sanoi hänelle: ”Talita kuum.” se on käännettynä: Tyttö, minä sanon sinulle, nouse. Ja heti tyttö nousi ja käveli.

Todistuskokoukset ovat ärsyttäviä, koska niissä tuodaan tuoretta todistetta siitä, että Jeesus muuttaa tänäänkin elämiä.
paholainen aina loppujen lopuksi on häviäjä, koska Herra on parantaja, elämän antaja.
Tässäkin tapauksessa sillä oli oma viestinsä tuotavana Jairuksen kodista. ”tyttäresi kuoli…”
Ethän sinä ole niiden viestien kantajana, niin kuin tässä (jae 35) tuojat ilmoittivat.
Tässä tilanteessa paholaisen viestistä otettiin heti pohja pois. Jeesus ei ottanut kuullakseen (jae 36) näiden viestiä. Hän paikalle tultuaan ajoi heti pois niiden joukon, jotka epäilivät. Jotka olivat tapojensa sanelemia.
Ennen tätä Hän kuitenkin sanoi tärkeälle henkilölle: ”Älä pelkää, usko ainoastaan”.
Vaikka epäilijät ja uskonnolliset nauravat. Se on heidän tehtävänsä, koska eivät muusta tiedä. Tee sinä uskova, mitä sinun tulee tehdä.

Ystävä hyvä, ota sinä elämästä kiinni, joka vielä on tarjolla. Olet kenties jäänyt yksinään murheinesi ja huolinesi. Menettänyt ystävät, jotka ennen olivat vierelläsi. He ovat hyljänneet ja ehkä tänään vain nauravat. Pitävät uskon asioita pilkkanaan, vaikka sisimmässään ovat itsekin yksinäisiä ja toivottomia. Sinulla on mahdollisuus löytää elämääsi todellinen ystävä. Joka tietää ja tuntee sinut tasan tarkkaan. Hän tarjoaa sinulle syliään ja rakkauttaan, johon voi luottaa. Hän kuoli myös sinun puolestasi. Sinun rikkomustesi ja väärintekosi puolesta. Hän voitti kuoleman vallan ja nousi kolmantena päivänä ylös haudasta. Hän sovitti myös sinun kipusi ja on voimallinen koskettamaan Henkensä läsnäololla sinua. Hän nousi ylös taivaaseen, mutta Hänen Henkensä toimii edelleen maan päällä pelastaen ja parantaen. Lue vielä ajatuksella Raamatusta Johanneksen evankeliumin 3 luvusta ja sieltä jae 16. Anna tietoisesti elämäsi henkilökohtaisesti Hänen johdettavakseen. Hän rakastaa ja tahtoo kosketta juuri sinua. Hakeudu sellaisiin paikkoihin, joissa tiedät, että puhutaan Jeesuksesta.

Vastaa