Uskovan auktoriteetti

Hengellinen bodaaminen johtaa sivuraiteille. Elämän sisällössä tulee olla tasapaino sen eri osa-alueiden kesken.

Tulee olla terve keskilinja. Ihmisen elämä ilman muutosta on ontuvaa ja pitkälti tunne-elämään tukeutuvaa. Aaltomaista, ailahtelevaa, vailla tasa-painoa ja vakautta. Kaikki kloonaus ja mallintaminen toisilta on epäaitoa ja raskasta.

Vaikka ihmisen sisin muuttuu, se ei tarkoita tunne-elämän kuolemista. Muutosten tiellä on oltava halu tulla ulos entisestä kokonaisuutena vahvistuen.

Auktoriteetille ei ole helppoa tietä. Mitä sitten on tämä uskovan auktoriteetti? Miten sitä voi soveltaa elämän keskellä? Sen omistamisen ja alla elämisen suhde?

Mitä Raamattu lupaa meille.

Minun tulee itse asettua auktoriteetin alle ja olla siinä. Tulee tutkia eri alueita, missä käyttää auktoriteettiä. Voin alkaa vaeltamaan päivittääin siinä.

Mitä se on ja kuinka otan sen vastaan. Se on kuitenkin Jumalan antama, ei omaa ansiota. Koska Jumala ottaa kaiken kerskauksen pois.

Auktoriteetti on Jumalan voima minussa/sinussa. Silloin ollaan välikappaleina. Tämän alaisuudessa tulee olla evankeliumi ja Sana hengessämme ja suussamme. Pyhä Henki tuntee Jumalan Sanan. Pyhä Henki meissä yhtyy Jumalan Sanaan.

Siinä on Logos ja Rema yhdessä. Jos ei ole Jumalan voimaa, ei ole myöskään auktoriteettia. Jumala antaa herrauden ja auktoriteetin. On paljon asioita yläpuolella meidän ymmärryksemme. Pyhä Henki myös opettaa jatkuvasti. Muistuttaa meitä.

Opetuslapsena tulee olla paljon auktoriteettia. “Olen syntynyt hallitsemaan Jumalan alaisuudessa paholaisen ja sen tekojen yli”. “En ole syntynyt ja olemaan ja elämään pelossa ja masennuksessa”. “En olosuhteiden vankina”.

Olet luotu ottamaan vastaan Hänen elämänsä ja vapauttamaan sen toisille maailmaan. Tekemään maailman alamaiseksi ja hallitsemaan sitä.

Auktoriteetti? Vastuuta, voimaa, herrautta, vastuu toimimisesta. Herruutta yli paholaisen vallan ja voiman. (1. Moos. 1:28). Alkaessa nimeämään he käyttivät auktoriteettia, mikä heille oli annettu. Teillä on oleva valta luomakunnan ylitse. Ensi tarkoitus tehdä hallitsijaksi. Minulla on lupa ajatella suuresti asioista ja Jumalasta hengelläni.

Auktoriteetti luo vapauden. Saada se elämässä löytyy n. 7 eri tapaa. Vastuuni Kristuksen ruumiin jäsenenä erittäin suuri.

a) päätä hallita. Olet uusi luomus. Room. 6:13-15 Synnit pantiin yhdellä ainoalla kerralla pois. Yksi uhri Jeesuksessa Kristuksessa otti pois kaiken kerralla. Ei tarvitse kantaa syntiä, jota ei enää ole. Sen ei pidä enää vallitseman, koska ei ole enää syntiä. Alistanut itsensä ylemmän auktoriteetin alle. Näin ollen tullut vapaaksi. Ei enää itsensä herra. Voin katsoa Kristukseen, joka on täydellinen, puhdas ja pyhä.

Pyhitetty Jeesuksessa Kristuksen ruumiin uhrilla kertakaikkisesti. Uskoa se ja omistaa se. Olla iloinen ja vapaa. Puoli uskovainen en voi olla. Olla vapautettu lain alta armon alle. Elän sen mukaisesti, johon olen syntynyt uudesti. Vapaa on vapaa. On etuoikeus ja ilo olla uskova. (Fil. 4:1). Ilo merkitsee auktoriteettia. Ilo Herrassa on väkevyyteni. Myös auktoriteettini. Auktoriteettia iloita. Se on kruununi. Asiat eivät ole monimutkaisia.

b) Julista sitä. (Job 22:28). Minä päätän. Päätän sen jo etukäteen, en vain paikan päällä. Epävarmoilla ihmisillä on vähän valoa. Ota auktoriteetti asioista, joista Herra on puhunut. Näytöä suunta niille, jotka Herra on sinulle uskonut. (Room. 10:8-10). Sana on uskon sana. Ei epäuskon sana. Kirjoitettu Sana ei ole halpa. Se on uskon kirja. Jota saarnaamme. Anna Jumalan Sanan tulla osaksi elämääsi.

Sielullisessa Sanassa ei ole voimaa. Hengellisessä Sanassa on voima ja siihen tulee voitelu. Lähetä Sana voimassa. Ilo ei ole ominaisuus. Ilo on PYHÄN HENGEN HEDELMÄ. Luonteen ja Pyhän Hengen hedelmät eivät ole yksi ja sama asia. Luonnollinen ilo ei ole sama kuin Pyhän Hengen aikaan saama ilo.

c) Ymmärtää Hänen olevan minussa. (1. Joh. 4:4). Olen Jumalasata syntynyt. Olemme voittaneet heidät. Tulee ottaa kaiken kyseenalaistamisen pois. Yli demonien ja saatanan. Auktoriteetti on Hengen yliote toisista ympärilläni. Ymmärrä ja usko , että Hän minussa on suurempi kuin henki toisessa. Olet asetettu yläpuolelle suhteessa heihin, joilla ei ole Kristuksen henkeä. Hän joka sinussa on, on suurempi kaikkia. Et voi toimia samassa tasossa heidän kanssaan. Mikäli niin, se ei ole oikeassa kohdassa kohdallasi.

d) Unohda vanhat epäonnistumiset. saatanan valhe: sinulla ei ole oikeutta on valhetta. (1. Joh. 1:9). Tunnustaminen. Tuhlaajapoika tunnusti, että oli tehnyt syntiä. Synnin tekeminen pitää tunnustaa.

  • itselle. Pelkkä rippi ei vapauta. Synnin tunnustamisessa on valtava voima. Siinä ei ole häpeää. Häpeä on kantaa syntiä. Daavidkin tunnusti syntinsä. Ellei tunnustusta, niin lähellä on ylpeyden henki, kuten Saulilla. Ylpeyden henki estää olemasta totuudelle kuuliainen. Vain puhdas voi seistä auktoriteetissa. Hengen maailmassa tunnistetaan asiat jokaisessa meissä. Hänen uskollisuutensa toimii heti.
  • Antaa synnit anteeksi. Kukaan ihminen ei anna syntejä anteeksi. Ainoastaan >Jeesus Kristus. Ei jäädä kiinni omaan epäonnistumiseesi. Anna Pyhän Hengen vetää sinut takaisin. Myös auktoriteettisi palautetaan takaisin sinulle.

e) Vapaudu, valmistaudu. se tietää sotaa jonka läpi joudun menemään. Efes. 6:10-12). Haluavat koko maailman herruuden. Paha haluaa kaiken. Jeesusta pahuus ei saanut lankeamaan ja se yrittää Jeesuksen omia koko ajan. Tiedän, että lähden sotaan, kun olen auktoriteetissa.

f) Anteeksi antaminen ja riitojen sovitus. (Efes. 4:25-27). Anteeksiantaminen on avainkysymys auktoriteettiin. Ihmisille, itsellesi, asioille ja tilanteille. Ei tule ottaa asioita kaikkea henkilökohtaisesti. Anna anteeksi. “Isä, anna heille anteeksi, sillä he eivät tiedä…” Kun tämän rukoilet auktoriteettisi nousee, kun sydämessäsi näin teet. Älä puhu tai jatka valheita toisista. Älä ota valheita vastaan toisista.

Vastaa