Usko syntyy

Room. 10:13 Sillä “jokainen, joka huutaa avuksi Herran nimeä, pelastuu”.
14 Mutta kuinka he huutavat avuksensa sitä, johon eivät usko? Ja kuinka he voivat uskoa siihen, josta eivät ole kuulleet? Ja kuinka he voivat kuulla, ellei ole julistajaa?
15 Ja kuinka kukaan voi julistaa, ellei ketään lähetetä? Niinkuin kirjoitettu on: “Kuinka suloiset ovat niiden jalat, jotka hyvää sanomaa julistavat!”
16 Mutta eivät kaikki ole olleet kuuliaisia evankeliumille. Sillä Esaias sanoo: “Herra, kuka uskoo meidän saarnamme?”
17 Usko tulee siis kuulemisesta, mutta kuuleminen Kristuksen sanan kautta. Monesti on syytetty saarnaihmisiä ja pappejakin siitä, että he pelottelevat ihmisiä. Se ei kuitenkaan ole pelottelua, vaan todellisten asioiden esille tuomista. Ihmisen elämä voi mennä todella hyvin ja hän voi kokea elämän onnellisuutta ja onnistumista. Silti hänen ei tule kiinnittää sydäntään liikaa tähän kaikkeen näkyvään, vaan koota aarteita sinne taivaallisiin aittoihin. Paavalikin koki sitä, että vaikka hän tahtoi tehdä hyvää ja oikein, hän huomasi toista. Room. 7:18-21 18 Sillä minä tiedän, ettei minussa, se on minun lihassani, asu mitään hyvää. Tahto minulla kyllä on, mutta voimaa hyvän toteuttamiseen ei; 19 sillä sitä hyvää, mitä minä tahdon, minä en tee, vaan sitä pahaa, mitä en tahdo, minä teen. 20 Jos minä siis teen sitä, mitä en tahdo, niin sen tekijä en enää ole minä, vaan synti, joka minussa asuu. 21 Niin huomaan siis itsessäni, minä, joka tahdon hyvää tehdä, sen lain, että paha riippuu minussa kiinni;

Ihmistä voidaan pysäyttää monella tavalla.

Meidän tulee pukea itsemme Jumalan koko sota-asuun. Efesol. 6:17 puhuu pelastuksen kypärästä. Kypärä joka suojaa koko päätä. Varmuus Kristuksen täytetystä työstä suojaa päätä. mieltä. ”Ottakaa vastaan” viittaa siihen, että pelastus tarjotaan meille lahjana, armosta.

Kypärä viittaa päähän, meidän järkeemme. Joka ei ole pelkkä tunteisiin perustuva asia, vaan siinä tarvitaan meidän ymmärryksemme päätös.

  • haluta tulla uskoon
  • päättää tulla uskoon
  • täytyy vastaanottaa se lahja.

Lopullinen ja alkuunpaneva voima ihmisessä on Jumalan rakkaus.

Hengellisessä taistelussa kypärä on tärkeä senkin vuoksi, että usein kiusaukset tulevat meidän ymmärryksemme kautta.

Pelastuksen kypärä tarkoittaa:

  • että tiedämme lupaukset, ja uskomme niihin.
  • niiden kautta meillä on pelastusvarmuus
  • on päätettävä hallita
  • olemme uudestisyntyneet
  • jatkuvassa yhteydessä Jumalan kanssa.

MIELEMME MAAILMA

HÄNEEN KATSOMALLA ME MUUTUMME

Mieleni on hallintakaareni jonne vaikuttavat:

Liha, maailma, saatana, menneisyys

oma henkeni (omatunto), Jumalan ääni, aistimaailma, eri aistiportit.

Näistä muodostuu käyttäytymisemme.

Voimme Pyhän Hengen alaisuudessa valita, mitä päästämme sieluumme sisään.

Mikä on hyvää ja otollista, sitä ajatelkaa

Olkoon teillä se mieli, mikä Herrallamme on.

  1. TURHUUS

Kun olemme Jeesukselle antaneet elämämme johdon, voimme uskoa niin kuin Room. 8:1,2 sanoo: Niin ei nyt siis ole mitään kadotustuomiota niille, jotka Kristuksessa Jeesuksessa ovat. 2 Sillä elämän hengen laki Kristuksessa Jeesuksessa on vapauttanut sinut synnin ja kuoleman laista.

Henkemme todistaa, olemmeko Hänen lapsiaan. Room. 8:16 Henki itse todistaa meidän henkemme kanssa, että me olemme Jumalan lapsia. 17 Mutta jos olemme lapsia, niin olemme myöskin perillisiä, Jumalan perillisiä ja Kristuksen kanssaperillisiä, jos kerran yhdessä hänen kanssaan kärsimme, että me yhdessä myös kirkastuisimme.

Room. 10:9,10 Sillä jos sinä tunnustat suullasi Jeesuksen Herraksi ja uskot sydämessäsi, että Jumala on hänet kuolleista herättänyt, niin sinä pelastut;

sillä sydämen uskolla tullaan vanhurskaaksi ja suun tunnustuksella pelastutaan.

Samuelin kutsu. 1. Aikakirja 3 luku.

Sarpatin lesken luona Elia asuu.

  1. Kuning. 17:8-24

Vastaa