Tule ulos!

Ilosanomanilta 1.3.2018
Joh. 11:12 niin opetuslapsetkin sanoivat: Herra, jos hän nukkuu, niin hän tulee terveeksi. Silloin Jeesus sanoi heille että Lasarus on kuollut. Jeesus tuli lähelle Betaniaa, joka on lähellä Jerusalemia n. 15 vakomitan päässä. =192mx15=2880m. Sisarukset kohtasivat Jeesuksen ja kertoivat kumpikin, että tätä ei olisi tapahtunut, jos Jeesus olisi ollut täällä.
Joh. 11:25 Minä olen ylösnousemus ja elämä: joka uskoo minuun, se elää, vaikka olisi kuollut.
Miksi Jeesus viivytteli? Miten tuttua se on meillekin. Niin miksi Jeesus viivyt etkä auta minua? Enkö olekaan sinulle rakas? Miksi Jeesus ei lähde liikkeelle, miksi Hän viipyy? Jeesuksen viipymisen syy Lasaruksen kohdalla, niin kuin sinun ja minunkin kohdalla on aivan sama. Jeesus viipyi aivan tarkoituksella pari päivää, jotta Hän olisi Betaniassa vasta neljäntenä päivänä. Jeesus rakastaa meitä, vaikka Hän aivan tarkan harkitusti viipyykin, eikä tule juuri silloin kun haluaisimme Hänen auttavan meitä.
Juutalaisten tapa, haudattiin heti ja he ajattelivat sielun palaamismahdollisuutta kolmen päivän sisällä. Raamattu ei opeta sellaista. Ajattelen. Jeesus odotti neljä päivää sen tähden, että Lasarus on varmaan kuollut, myös juutalaisen uskomuksen mukaan.
Tämä tarkoittaa sitä, että silloin kun liha on kuollut, niin silloin vasta Jumalan Henki alkaa toimia. Sinunkin elämässäsi on ollut ja on asioita, jotka ovat lihan vallassa. Ja siksi Jeesus viipyy sinunkin elämässäsi. Yksi Jumalan Hengen tehtävistä on lihan kuolettaminen, jotta voimme elää vanhurskasta elämää. Room. 8:13, Ilman lihan kuolemaa, ei ole Hengen elämää. Olemmehan Kristuksen kanssa ristiinnaulitut tälle maailmalle.
Siemenperuna, nisun jyvä.
Jumalalla on tilanne koko ajan hallinnassa. Lihalle on kauhistus olla tilanteessa, jossa asiat eivät ole sen hallinnassa. Kun olemme tilanteessa, ettei liha pysty toimimaan, näemme kuinka Jumala toimii. Muista, usko on Jumalan tekojen ja voiman osoitusta. Usko ei tarvitse lihaa eikä sen voimaa, koska usko on Jumalan tekojen ilmituloa. Jotta mahdoton tulee mahdolliseksi. Se toimii, kun lihasi kuolee ja Hänen voimavaikutuksensa saa muuttaa mahdottoman mahdolliseksi.
Tiesikö Martta todella mitä Jeesus voi tehdä? Tiedätkö sinä?
Mekin voimme ja saatamme tietää mutta asetamme Hänen mahdollisuutensa kauas tulevaisuuteen. Sitten joskus.
Jumala toimii tänä päivänä. Uskotko sinä sen?
Joh. 11.33. Kun Jeesus näki liikutuksen ihmisissä Hänkin joutui liikutuksen valtaan.
Jeesus kysyi: Mihin te panitte hänet? Ja Jeesus itki. Jeesus itkien lähestyy hautaa. Hän samaistui ihmisten tuskaan ja ahdistukseen.
Hän itki ihmisten toivottomuutta, Oletko sinä tänään pimeässä synnin luolassa, jonka suuaukon edessä on suuri ja painava kivi?
Synti lukitsee ja sitoo sinut synnin orjuuteen, jota sen orjana et saa itse auki. Synti vartioi sinua eikä päästä sinua otteestaan.
Vartioiko sinun sydämesi ovea suuret ja painavat raskaat kivet, jotka on nostettu Jumalan tuntemista vastaan?
Mistä apu sinulle, jota kuljetetaan holtittomasti hoippuen surmapaikalle?
Jeesus sanoi: Ottakaa kivi pois. Jeesus sanoo myös sinulle tänään, Anna ottaa synnin kivet pois sydämesi ovelta.
Enkö minä sanonut sinulle, että jos uskoisit, niin sinä näkisit Jumalan kirkkauden? sanoi toiselle sisarelle.
Uskotko sinä Jeesukseen? jos uskot, niin silloin myös sinä olet näkevä Jumalan kirkkauden.
Martta sanoi: Herra , hän haisee jo, sillä hän on ollut haudassa neljättä päivää.
Tule ulos!!
Niin he ottivat kiven pois. Ja Jeesus loi silmänsä ylös ja sanoi:
Joh. 11:41-43 Jeesuksessa ei ole epäuskoa. Hänessä on usko. Lasaruksen mädännyt ruumis tuli hetkessä terveeksi, mutta siteet joilla hänet oli köytetty, ne haisivat pahalle. Mädäntyneelle lihalle.
19. Päästäkää hänet ja antakaa hänen mennä.
Avain kuolleen ulos tulemiseen on Jumalan rakkaus. Ennen kuin Lasarus pääsi ulos pimeästä haudasta, niin sitä edelsi tuska ja kipu ihmisen todellisesta tilasta,
se purkautui itkuna. Ihmiset eivät vapaudu suurella äänellä ja melskeellä, vasta rakkaudessa alkaa todellinen vapautuminen,
kun löytyy sydän, jonka sisimmästä vuotaa kyyneleet tämän maailman synnin ja paatumuksen tähden.
Meillä on menneisyytemme ja se on menneisyyttä, tulevaisuus on tahraton.
Se tulevaisuus, jonka Jumala on sinua varten suunnitellut, on tahraton.
Usko on sitä, mitä puhut suullasi ulos. Sydämen uskolla tullaan vanhurskaaksi ja suun tunnustuksella pelastutaan.
Apt 8:5-8 Syntyi suuri ilo.

Vastaa