Toivoa?

Mikä TOIVO?

Toivo voi olla mies ihmiselle annettu nimi, mutta toivo sanalla on muukin tärkeämpi merkitys. Se koskee koko ihmiskuntaa.

Toivo on valo tunnelin päässä, tai edes aavistus sen olemassaolosta. Toivo on kyky nähdä mahdollisuus päästä yli mahdottomaltakin tuntuvasta tilanteesta. Toivottomuus on loputon tunneli, jonka päässä ei ole enää valoa. Toivottomuus on ahdistava tila, jolle ei ole selitystä.

Miljoonat ihmiset tässä maailmassa kulkevat ilman toivoa. Jokaisella on pelkoja, ahdistuksia, vaikeuksia, kriisejä. Tai sitten vain elämän tyhjyyttä ja tarkoituksemuutta. ”Kun saan työni elämässäni tehtyä, päästyäni eläkkeelle, tulen käyttämään kaiken aikani kootakseni historiallisia todistuksia Jeesuksen Kristuksen ylösnousemuksesta”. Kuka tietää, tuleeko sitä aikaa, vai loppuuko elämä ennen sitä.

Onko siis olemassa toivoa? On. Tuo toivo on pelastus, ikuinen elämä. tuo toivo on Jumalassa, siinä, mitä Hän on tehnyt Ainutsyntyisessä Pojassaan saadakseen ihmiselle todellisen toivon.

Ajattele elämää aikajanalla. Alussa on syntymäsi ja lopussa kuolemasi. Mutta jo ennen syntymääsi Jumala teki kaiken valmiiksi ja synnyttyäsi tarkoitti sinulle hyvän elämän. Kuoltuasi Hän on tehnyt myös lopun. Jumalan lupaukset ovat ennalta kirjoitettua profeetallisuutta. Sinulla on päämäärä, taivas.

Mitä Jumala on tehnyt? Siis Hän, josta Raamattu Pyhä kirja puhuu.

Ensiksikin Raamattu sanoo: (Luuk 19:10). ”Ihmisen Poika on tullut etsimään ja pelastamaan sitä, joka on kadonnut”. Pelastus aktualisoitui Golgatan ristillä. Jossa tapahtui kolme asiaa:

-synti sovitettiin. Jumala lepytettiin ja ihminen lunastettiin.

1) Sovitus tarkoittaa kahta asiaa: kuten, kun ostat esim; kengät ja sovitat niitä jalkaasi, katsot, sopivatko ne.  Rikos sovitetaan kärsimällä siitä rangaistus. Nyt syntimme takia täysin Pyhä ja puhdas. Jumala, joka vihaa syntiä ja täysin epäpyhä ja epäpuhdas ihminen eivät milläänsovi yhteen, ellei siihen olisi olemassa ratkaisua. Tuo ratkaisu on sovitus:

Kärsiessään rangaistuksen sinun ja minun puolesta, Jeesus sovitti meidät Jumalan kanssa niin, että nyt syntinen ja epäpuhdas ihminen ja puhdas ja Pyhä Jumala sopivat yhteen. Synti on sovituksessa otettu pois Jumalan kasvojen edestä Kristuksessa. On vain kaksi paikkaa, missä synti voidaan sovittaa.

Jos yrität sovittaa syntejäsi itse, ainoa mahdollinen paikka siihen on helvetti. Toinen mahdollinen paikka on Golgatan risti. Jokainen, joka panee uskonsa ja toivonsa Jeesukseen, pelastuu. Siksi, älä mene helvettiin kärsimään enää uudelleen sitä rangaistusta, jonka Jeesus on jo puolestasi kärsinyt. Sovituksen perusteella sinä kelpaat Jumalalle.

2) Jumala lepytettii Jeesuksen uhrilla. Jumalan viha kohtasi synnin vallassa olevaa ihmistä. Mutta kun Jeesus uhrasi itsensä rakkaudesta meihin, Jumalan viha leppyi ja voit nyt kutsua Häntä rakkaaksi Isäksi.

3) Jeesus lunasti ihmisen synnin, kuoleman ja perkeleen vallasta maksamalla sinusta ja minusta maailman kalleimman mahdollisen hinnan, oman henkensä ja verensä. Kukaan ei ole koskaan arvostanut ihmistä korkeammalle kuin Jumala silloin, kun Jeesus kuoli Golgatan ristillä, koska meistä maksettiin kallein.

Kun sinä laitat ja uskot sydämessäsi Jeesuksen sovituskeen. Sen lunastuksen perusteella sinä kuulut Jumalalle. Lunastuksessa Jeesus ryösti synniltä, kuolemalta ja perkeleeltä kaikki aseet.

Jeesus snoi: Luuk. 11:21-22

 Kun väkevä aseellisena vartioitsee kartanoaan, on hänen omaisuutensa turvassa.
22 Mutta kun häntä väkevämpi karkaa hänen päällensä ja voittaa hänet, ottaa hän häneltä kaikki aseet, joihin hän luotti, ja jakaa häneltä riistämänsä saaliin. Jeesuksen suorittaman lunastuksen takia synnille, kuolemalle ja saatanalle ei jäänyt enää mitään aseita! Sinun huonoutesi ei ole este pelastukselle, sillä Jeesus on tehnyt tyhjäksi kaiken synnin, kuoleman ja saatanan vallan.   JEESUS NOUSI YLÖS! Tämä on historiallinen tosiasia. Apt. 2:32 sanoo: Tämän Jeesuksen on Jumala herättänyt, minkä todistajia me kaikki olemme.sen todistajia. Ja näitä todistajia on tänään miljoonia ja miljoonia. Jeesuksen ylösnousemuksesta on olemassa enemmän historiallisia todisteita siitä, kuin että Aleksanteri Suuri on koskaan ollut olemassa.” Jos et usko, kokeile; Jeesus sanoi: ”Jos joku tahtoo tehdä Hänen tahtonsa, hän tulee tuntemaan onko tämä oppi Jumalasta, vai puhunko minä omiani. Joh 7:17.

Vastaa