Tervehdys Rainolta Ilosanoman-päivän jälkeen!

Hyvää Siunattua uutta päivää sinulle ystävä.

Torstaina 16.3 saimme viettää kaikin puolin aurinkoista maaliskuun päivää. Evankeliumintalon tiiminä kävimme syömässä päivällä ja koimme että on hyvä viettää aikaa yhdessä. Ulkopuolella tilaisuuksien. Se yhdistää ja rakentaa. Keskusteltiin menneistä ja tietysti tulevista.

Mikä oli taas oikein elähdyttävää se että rukoustunnilla Evankeliumintalon kahviossa meitä oli runsas joukko. Herran Henki oli vahvasti läsnä ja Hengen vapaus sai iloitsemaan.

Ilosanoman illassa saimme nähdä, että on alkanut jotakin Hengen maailmassa tapahtumaan. Illan alkuun laski voimakas profeetallisuuden henki. Tuoden Taivaallisen Isän sydämeltä asioita.

Illan aihe käsitteli Jeesuksen ja Samarialaisen naisen kohtaamisesta Sykarin kaivon luona. Miten Jeesus toi taivaallisen olemuksensa lähelle tätä naista. Pyytäen tältä ensin aivan tätä tavallista kaivon vettä. Nainen toistamiseen halusi väistellä Jeesuksen kohtaamista, asettamalla monenlaisia verukkeita asioiden eteen. Kuten, ”kuinka sinä, joka olet juutalainen, pyydät juotavaa minulta, samarialaiselta naiselta?” Johon Jeesus vastasi: ”jos sinä tietäisit Jumalan lahjan, ja kuka sinulta pyytää juotavaa, sinä pyytäisit häneltä, ja hän antaisi sinulle elävää vettä.”

Jeesus oli esittänyt pyynnön saada naiselta juomavettä. Jeesus astui suoraan naisen syvimpään hengelliseen tarpeeseen, kun Hän esitti tälle tarjouksen elävästä vedestä.

Kun katselemme ympärillemme niin näemme, miten ihmisellä tänä päivänä on tarve saada hyväksyntää, rohkaisua, saada arvostusta, turvallisuutta ja lepoa.

Ihmiset kaipaavat elämäänsä todellisia arvoja. Katselemme vaikka kadulla kulkevia ja sitä ainaista kännykän tarvetta. Melkeinpä sen orjia. Kyltymätön jano saada rakkautta johtuu juuri siitä, että olemme ihmisinä menettäneet todellisen rakkauden alkulähteen, etääntymällä yhä kauemmas elävästä Jumalasta. Joka on todellinen rakkaus. Ihmisen olisi hyvä oppia ymmärtämään, että se jumala, jonka luoma hän on, mutta jonka yhteydestä hän synnissään juoksi pois vedettömien lähteiden luo, on edelleen rakastava Jumala.

Jumala antaa siis syntisiä varten lahjan. Jumalasta erossa olevan syyllisen ihmisen käsitys Jumalasta vääristyy. Syyllisyytensä vuoksi hän ei voi kuvitellakaan, että Jumalalla olisi mitään muuta kuin tuomiota ja rangaistusta itseään varten. Siksi synnin pimentämä ihminen ei hevin lähde etsimään rakkauden janoonsa vastausta elävän Jumalan suunnasta.

Millään tehdyllä palvontapaikalla ei ole sitä arvoa, mitä on kun palvelus tapahtuu Hengessä ja totuudessa. Oikea jumalanpalvelus edellyttää rehellisyyttä ja totuudellisuutta. Elävä vesi ja lähde on vertauskuva Jeesuksesta Kristuksesta. Nimenomaan persoonana, Juuri Hän on se vesi ja lähde, joka alkaa kummuta häneen uskovan ihmisen sisimmästä.

Tässä kertomuksessa Jeesus toi esille valtavan sanoman siitä, että Hän, joka puhui tälle naiselle oli Messias, Jumalan Poika, Kristus. Tämän ihmisen tasolla olevan pyynnön ja toisaalta Jeesuksen Jumaluuden välissä käytiin keskustelu, mikä saattoi tämän samarialaisen naisen kohtaamaan Jeesuksen. Eikä ainoastaan ihmisenä, vaan Jumalan Poikana.

Koko illan saimme koko parantavan Hengen läsnäoloa.

Vastaa