Tapahtui niinä päivinä

1 Ja tapahtui niinä päivinä, että keisari Augustukselta kävi käsky, että kaikki maailma oli verolle pantava.

2 Tämä verollepano oli ensimmäinen ja tapahtui Kyreniuksen ollessa Syyrian maaherrana.

3 Ja kaikki menivät verolle pantaviksi, kukin omaan kaupunkiinsa.

4 Niin Joosefkin lähti Galileasta, Nasaretin kaupungista, ylös Juudeaan, Daavidin kaupunkiin, jonka nimi on Beetlehem, hän kun oli Daavidin huonetta ja sukua,

5 verolle pantavaksi Marian, kihlattunsa, kanssa, joka oli raskaana.

6 Niin tapahtui heidän siellä ollessaan, että Marian synnyttämisen aika tuli.

7 Ja hän synnytti pojan, esikoisensa, ja kapaloi hänet ja pani hänet seimeen, koska heille ei ollut sijaa majatalossa.

Ja sillä seudulla oli paimenia kedolla vartioimassa yöllä laumaansa.

9 Niin heidän edessään seisoi Herran enkeli, ja Herran kirkkaus loisti heidän ympärillään, ja he peljästyivät suuresti.

10 Mutta enkeli sanoi heille: “Älkää peljätkö; sillä katso, minä ilmoitan teille suuren ilon, joka on tuleva kaikelle kansalle:

11 teille on tänä päivänä syntynyt Vapahtaja, joka on Kristus, Herra, Daavidin kaupungissa.

Ja tämä on teille merkkinä: te löydätte lapsen kapaloituna ja seimessä makaamassa.”

13 Ja yhtäkkiä oli enkelin kanssa suuri joukko taivaallista sotaväkeä, ja he ylistivät Jumalaa ja sanoivat:

14 “Kunnia Jumalalle korkeuksissa, ja maassa rauha ihmisten kesken, joita kohtaan hänellä on hyvä tahto!”

15 Ja kun enkelit olivat menneet paimenten luota taivaaseen, niin nämä puhuivat toisillensa: “Menkäämme nyt Beetlehemiin katsomaan sitä, mikä on tapahtunut ja minkä Herra meille ilmoitti”.

16 Ja he menivät kiiruhtaen ja löysivät Marian ja Joosefin ja lapsen, joka makasi seimessä.

17 Ja kun he tämän olivat nähneet, ilmoittivat he sen sanan, joka oli puhuttu heille tästä lapsesta.

18 Ja kaikki, jotka sen kuulivat, ihmettelivät sitä, mitä paimenet heille puhuivat.

19 Mutta Maria kätki kaikki nämä sanat ja tutkisteli niitä sydämessänsä.

Tässä on koko tämän tapahtuman ydin, se minkä vuoksi vietän joulua. Sen, minkä olen omakohtaisesti saanut kokea. Niin kuin kristikansa on saanut kokea. Meille on syntynyt Vapahtaja Jeesus Kristus. Hän, josta koko Raamattu johdonmukaisesti kertoo. Aivan alusta lähtien, kun ihminen ajettiin saatanan viekoittelemana tottelemaan omia päämääriään. Ihminen ajettiin pois paratiisista, jonne Jumala oli alun perin hänent luonut kaltaisekseen.

Niin kuin profeetta Jesaja kertoo tulevasta Herran palvelijasta. Herrasta itsestään

Jesaja 53

2 Hän kasvoi Herran edessä niinkuin vesa, niinkuin juuri kuivasta maasta. Ei ollut hänellä vartta eikä kauneutta; me näimme hänet, mutta ei ollut hänellä muotoa, johon me olisimme mielistyneet.

4 Mutta totisesti, meidän sairautemme hän kantoi, meidän kipumme hän sälytti päällensä. Me pidimme häntä rangaistuna, Jumalan lyömänä ja vaivaamana,

5 mutta hän on haavoitettu meidän rikkomustemme tähden, runneltu meidän pahain tekojemme tähden. Rangaistus oli hänen päällänsä, että meillä rauha olisi, ja hänen haavainsa kautta me olemme paratut.

6 Me vaelsimme kaikki eksyksissä niinkuin lampaat, kukin meistä poikkesi omalle tielleen. Mutta Herra heitti hänen päällensä kaikkien meidän syntivelkamme.

7 Häntä piinattiin, ja hän alistui siihen eikä suutansa avannut; niinkuin karitsa, joka teuraaksi viedään, niinkuin lammas, joka on ääneti keritsijäinsä edessä, niin ei hän suutansa avannut.

Erään kerran ollessani Tiberiaassa Israelissa. Katselin alas Genesaretin yläpuolella näkyviin vuoriin. Niiden yläpuolella näin jonkun kaupungin tai taajaman valojen tuikkeen. Katselin alas järvelle. Siinä istuessani koin niin vahvasta Jeesuksen läsnäolon todellisena. Aivan kuin Hän olisi istunut siinä vierelläni. Hengessäni keskustelin siinä Hänen kanssaan.

Täällä Herra sinä olit ja vaikutit ollessasi ihmisen muodossa. Täällä, juuri näillä seuduilla vaelsit. Olit vuorilla rukoilemassa. Milloin yksin, milloin opetuslastesi kanssa. Näillä seuduilla paransit sairaita, vapautit riivattuja. Teit tiettäväksi Taivaallisen Isäsi tahdon. Koska sen juuri tulit tuomaan ihmisille tiettäväksi.

Täällä myös opetit kansaa. Autoit hädässä olevia, ajoit köyhien ja syrjään jääneiden asiaa. Vastustit ihmisten tekemiä säädöksiä. Toit todellisen rakkauden sanoja ja tekoja lähelle ihmisiä.

Sinut otettiin ylös Isän oikealle puolelle. Et jäänyt hautaan vaan nousit ylös.

Lenin on kuollut, vaikka häntä miten yritetään pitää olemuksessaan. Marx on kuollut, Hitler on poissa. Kaikki heidän aatteensa eivät voineet antaa ihmiselle sitä pysyvää rauhaa. Heillä ei ollut rakkautta, joka on todellista.

Sinä Jeesus elät ja vaikutat ympäri maapalloa koko ajan. Henkesi parantaa ja vapauttaa ihmisiä synnin kahleista. Ihmisiä tulee uskoon tänäkin päivänä ympäri maapalloa. Sinun Henkesi synnyttää ihmisiä uuteen elämään. He saavat kokea uudestisyntymän Henkesi vaikutuksesta. Koska Herra Jeesus sinä olet rakkaus. Kiitos Jeesus uudesta elämästä. Kiitos että tuot edelleen valon pimeyden keskelle. Kiitos Jeesus.

Näillä lyhyillä ajatuksilla ystävä haluan sanoa sinulle, että etsi Häntä ja turvaa Häneen. Hän kutsuu sinua juuri yhteyteensä rakkaudessaan. Silloin voit löytää todellisen elämän sisällön, mitä eivät mitkään aatteet, filosofiat eikä ideologiat voi antaa. Sydämen usko siihen Herraan, josta Raamattu kertoo, johdattaa sinut myös todelliseen Ilosanomaan. Teille on tänä päivänä syntynyt Vapahtaja, Jeesus Kristus.

Vastaa