Räksyttävä koira.

Pätkä Ilosanomaillan puheesta. Ilta oli kaikin puolin yllätyksellinen. Ensin rukoustunnilla saimme kokea Herran väkevää läsnäoloa ja yhtenäisyyttä. Samoin illan tilaisuudessa kuulijoita ilahduttavasti paikalla. Sitten se “pätkä” Pikkupoikana ollessani muistiin tuli tapaus: Olimme kahden kaverin kanssa jotakin touhuamassa kylällä. Sitten siihen yllättäen ilmestyi pienen kokoinen koira. “Räksyttäen” uhkaavasti. Minua se pelotti ja juoksin nopeasti maitolaiturin päälle, joka oli lähellä. Kun koira näki että lähden karkuun, säntäsi se oitis perääni. Kavereita ei koira säikäyttänyt, he vain seisoivat paikallaan.
Minä pakenin sitä paikkaan jonne se koira ei päässyt. Räksytti minulle maasta käsin. Eikä se koira minua nostanut sinne, vaan menin ihan itse.
Minun pelkoni sai minut kiipeämään sinne ja koira sen vaistosi.
Kaverit kai tajusivat, mutta en minä, että tällä pienellä koiralla ei ollut minuun sen enempää valtaa kuin mitä minä annoin sille. Tuo piskuinen koira hallitsi täysin minua siinä tilanteessa..
Sai minut toimimaan käyttämällä mieltäni, tahtoani, tunteitani ja jopa lihaksiani. Voimaa tälle kaikelle toiminnalle antoi lisää pelko.
Miten sitten selvisin siitä?
Ymmärsin ja ehkä kaveritkin rohkaisivat. Tajusin, mistä on kyse. pelkäsin turhaan. Tulin alas laiturilta ja jaloillani potkaisin pienen kiven koiraa kohti. Mitä sitten? Se juoksi karkuun.
Sielujemme vihollinen on tämän räksyttävän koiran kaltainen. Se huijaa ihmistä pelkäämään itseään enemmän kuin Jumalaa. Koska sen voima on valheessa. Se on kaiken valheen isä. Ilm. 12:9. Koko maailma on sen vaikutuksen alainen. Se ei voi kuitenkaan tehdä mitään asemallesi Kristuksessa. 1. Joh. 5:19.
Jos se (vihollinen ) saa sinut uskomaan omia valheitaan sinusta ja Jumalasta, silloin joudut pitkään seisomaan ja odottamaan siellä “maitolaiturilla” Aikasi kuluu hukkaan ja olet syrjässä, vailla iloa.
Ei sinun tarvitse huutaa vihollista kovemmin. Eikä sinulla tarvitse olla enempää fyysistä voimaa, että pääset vapaaksi sen vaikutuksesta. Se missä sinun on oltava enempi on, että olet sitä totuudellisempi. Usko Jumalan Sanan totuus, julista sitä, sekä toimi myös sen mukaan.
Totuus on vapauttava tekijä.

Vastaa