Miten se on mahdollista?

On vain niin, että me tarvitsemme jokapäiväiseen toimintojemme suorittamiseen fyysisen olemuksen toimivuutta. Tämä fyysinen olemus siis on meille hyvin tärkeä ja helposti sitä pidämme meille luontaisesti kuuluvana.

Kuitenkin se tarvitsee myös huolenpitoa ja sen toimivuuden seuraamista. On ikävää kun yllättäen huomaamme, että jokin osa siitä ei toimikaan. Tarvitsemme ulkopuolista apua tilanteen korjaamiseen tai vähänkin tärkeää ohjeistusta tilanteen paranemiseen.

Siksi on tärkeää muistaa, että kehomme ei ole automaatti, joka itse hoitaa kaikki alueensa itsestään. Ei, siitä pitää pitää huolta ja vaalia sitä. On kuitenkin suuri lahja meille annettu eräille, jotka ovat perehtyneet tämän kehon tilapäisiin ja jopa vakavimpiinkiin ongelmien korjaamiseen ja auttamiseen. Lääkärit on tuo ammattikunta, joka periaatteessa on perehtynyt asioiden hoitamiseen.

On vain niin että, hekään ei aina ole kykeneviä auttamaan. Jolloin heidänkin apunsa on riittämätön. Kuitenkin on tapauksia, jolloin vakavakin sairaus on ihmeellisesti parantunut Taivaallisen ylilääkärin toimesta. Jopa syövät, leukemiat ja erinäiset asiat ovat saaneet lähteä kehosta, kun tämä ylilääkärien lääkäri on ottanut asian hoitaakseen.

Itsekin olen saanut kokea joitakin kertoja elämässäni tällaisesta ihmeestä. Vaikka ne eivät ole olleet näitä erittäin vakavia sairauksia. Mm. selkäkipu on parantunut.

Erään kerran Raamatun kertoman mukaan oli mies, joka oli ollut syntymästään saakka sokea. Käsitys helposti omaksutaan, että on tehnyt paljon pahaa, kun ihmistä kohtaa tällainen asia. Tässä tapauksessa mies ei ollut voinut tehdä pahaa, koska jo syntymästään saakka oli ollut sokea.

Sitten eräät kysyivät, että tekikö hänen vanhempansa sitten syntiä, kun miehen piti sokeana syntyä. Tähän Rabbi eli Jeesus vastasi, että ei, “vaan Jumalan tekojen piti tuleman hänessä julki”.

Hän sanoi: “Niin kauan kuin minä maailmassa olen, olen minä maailman valkeus”. Tämän jälkeen Hän teki tahtaan ja voiteli sillä miehen silmät. Sitten Hän pyysi miestä menemään ja peseytymään lammikossa.

Mies meni ja peseytyi ja palasi näkevänä. Teko vaikuttaa melko oudolta ajateltuna tämän päivän tilanteisiin, mutta mies sai näkönsä. Siis Jumalan voiman piti tulla tässä miehessä julki. Eikä hän syntynyt sokeana jonkun pahuuden vuoksi, vaan Jumalan voima tuli tämän kauttansa esiin. Voit lukea tämän Joh. 9 luvusta. Näin meidän päivinämme edelleenkin tapahtuu ja tulee tapahtumaan, koska Jumala on rakkaus ja rakastaa luotuansa.

Todellinen turvamme

Missä meillä on todellinen turvamme?

Sellainen, joka kestää vaikeissakin olosuhteissa. Jos olet tänään sellaisessa tilanteessa, joka on vaikea, älä luovuta, vaan käännä katseesi ylös. Sieltä tulee sinulle apu.

Mistä tiedän sen? Jotain olen kuullut toisten kertomana, sekä myös omakohtaista kokemusta on.

Jos koet rauhattomuutta elämässäsi ja sitä me jokainen koemme aika ajoin. Hän, Mestarimme sanoo sinulle: “Rauhan minä annan teille, minun rauhani. Sen minä annan teille. En minä anna teille niin kuin maailma antaa. Älköön teidän sydämenne olko murheellinen, älköönkä peljätkö.”. Joh. 14:17

Jos olet syystä tai toisesta  menettänyt tuon rauhan ja turvallisuuden. Tai et ole koskaan kääntynyt Jumalan puoleen. Niin pyydä Häntä tulemaan elämääsi.

Sinulle on annettu vapaa tahto ja valinnan mahdollisuus. Kukaan ei vaadi, en minä, kuin kukaan muukaan. Jumala odottaa saada yhteys sinuun.

Raamattu sanoo: jokainen, joka huutaa avuksensa Herran nimeä pelastuu. Ja sana jokainen pitää tietenkin sisällään myöskin sinut. “Sydämen uskolla tullaan vanhurskaaksi ja suun tunnustuksella pelastutaan”. Room. 10:10

“Mutta kaikille, jotka ottivat Hänet vastaan, Hän antoi voiman tulla Jumalan lapseksi. Niille, jotka uskovat hänen nimeensä. Joh. 1:14

Elämän merellä on joskus myrskyisää. Jos kapteenina elämässä on Taivaallinen, niin Hän on vievä purtesi turvallisesti satamaan.

 

Paras on edessä.

Meidän, jotka olemme laittaneet toivomme iankaikkisesti kestävään turvaan, on luotava katseemme eteenpäin. Koska paras, mitä meillä on, on aina se, mikä on odotettavissa. Tämä maailma ja sen muoto katoaa, mutta se mikä meitä odottaa, on vielä tulevaisuudessa.

Nyt, jos koskaan tulee tutkia iäti kestävää Jumalan Sanaa ja ammentaa siitä elämämme suuntaa. Sitä oikeaa elämän leipää, joka ravitsee. Kaikki se, mitä Jumala on aivoitellut ihmiselle, kumpuaa ylös henkeemme Hänen Sanastaan. Se on sitä totista rukiista leipää, joka virvoittaa ja ravitsee silloin kun maailman huolet alkaa kaatua päällemme. ”Minä olen tullut, että heillä olisi elämä ja olisi yltäkylläisyys”.

Kun syntymästään saakka olevalla pojalla oli sokeus, kysyttiin: ”kuka teki syntiä?. Ei hän, eikä hänen vanhempansa, vaan että Jumalan voiman piti tulla hänessä julki.

Kun Jeesus oli Kaanaan häissä ja siellä viini loppui, oli se isännälle ja edeskäyvälle tiukka tilanne. Myös Jeesuksen äiti oli siellä ja hänellä oli osansa tapahtumasta. Koska juuri  Maria sanoi palvelijoille: ”Mitä Hän teille sanoo, se tehkää” Niin Jeesus sanoi palvelijoille: ”Täyttäkää astiat vedellä.” Ja he täyttivät ne reunoja myöten. Sitten Jeesus sanoi: Ammentakaa nyt ja viekää edeskäyvälle.” Ja he veivät.

Tämä tottelevaisuus ja Herramme läsnäolo ja teko sai ihmeen aikaiseksi. Koska kun edeskäypä maistoi vettä, joka oli muuttunut viiniksi, ei tiennyt, mistä se oli tullut. Palvelijat kyllä tiesivät sen. Niin tämä edeskäypä kutsui yljän  paikalle. Sanoi hänelle: ”Jokainen panee ensin esille hyvän viinin ja sitten, kun juopuvat, huonomman. Sinä olet säästänyt hyvän viinin tähän asti.”

En halua tällä sanoa, että meidän tulee alkaa odottamaan omassa voimassamme jotain ihmetekoja, eikä yleensäkään touhuta viinin kanssa. Vaan meidän tulee luottaa siihen, että vaikka tällä hetkellä näyttäisi siltä, että elämämme iankaikkinen vesi olisi ehtymässä, voimme luottaa, että se todellinen Häneltä tuleva vesi on tulossa. Silloin, kun Jeesus sanoo meille, jotka olemme Hänen palvelijoitaan ja lapsiaan. Tottelemme sitä, mitä Hän meitä kehottaa tekemään. Olkoon se omasta mielestämme tai maailman silmissä, miten oudolta kuulostavaa tahansa. Tottelevaiset eivät joudu elämään kuivassa maassa.

Se, mitä Psalmi 23 meille kertoo on niin lohduttavaa. Samoin isä ja äiti ovat lasten elämässä valmiit antamaan apunsa, kun lapsi kohtaa asian, joka on hänelle vaikea tai ylitsepääsemätön. He tietävät ja luottavat vanhempien tulevan apuun ja päästävän siitä tilanteesta. Aivan samoin Jumalan lapset voivat luottaa Häneen, joka on meitä lähellä joka hetki. Vaikka tilanne meistä näyttäisi aivan ylitse pääsemättömältä. Se meistä näyttää mahdottomalta mutta Hänelle täysin mahdolliselta, kun pyydämme ja turvaamme oikeasti Häneen.

Voimme ajatella sitä, että Hänellä on antaa meille armoa armon päälle. Pelkistettynä vaikka niin, kun syömme leipää, laitamme sen päälle voita tai markariinia. Siis tekemämme päälle saada armoa/armahduksen. Voimme kuvaannollisesti myös laittaa ja saada armoa armon päälle. Laittamalla höystettä myös leivän alapuolelle. Näin meidän Herramme on valmis myös meitä armahtamaan. Paras on edessäpäin.

Tai, kun nuorempi poika pyysi perintönsä ja lähti maailmalle. Hän tuhlasi kaiken ja joutui ”menemään itseensä”. Silloin hän ymmärsi, mitä oli tehnyt kaikelle sille, jonka oli Isältä saanut. Hän menetti kaiken sen hetkelliseen huviin. Itseensä mennessään hän ymmärsi sen, miten kotona hänellä olisi. Ymmärrettyään tämän hän kääntyi takaisin Isänsä kotia kohti.  Pyysi anteeksi ja sai armahduksen, joka Isällä oli häntä kohtaan. Tämä itseensä meneminen ja ymmärtäminen sai aikaan teon. Palata takaisin Isän kotiin ja sai kohdata aidon välittämisen ja rakkauden, sekä elämän muutoksen.

Nyt, jos koskaan on tämän kansan kohdalla mentävä itseensä ja ymmärrettävä, mihin hetkellinen nautinto ja ilo on kansaa johtanut sekä johtamassa. Syömään niitä ruokia, jotka ei ole tarkoitettu meidän ihmisten syötaväksi. On todella mentävä itseensä ja palattava takaisin siihen, missä on todellista elävää ruokaa saatavana. Sitä ruokaa, joka ei vain tyydytä lihallista olemustamme, vaan tyydyttää sisäistä henkemme anemia-tilassa olevaa sisintämme.

Tänään Hän sanoo sinulle ja minulle: ”Jos joku janoaa, niin tulkoon minun tyköni ja juokoon.” ”Joka uskoo minuun, hänen sisimmästään on, niin kuin Raamattu sanoo, juokseva elävän veden virrat.

Nyt on aika kuunnella tarkkaan tällaisia epäilyksiä heittäviä sielunvihollisen kuiskauksia: ”Onko Jumala todellakin sanonut?”

Kaikin tavoin se haluaa tehdä sen hyvän näkökenttääsi harmaaksi, jonka Jumala on sinulle uskonut. Puuduttamalla, valehtelemalla, eksyttämällä. Sen tähden, että kyseenalaistaisit  Jumalan Sanan ilmoituksen itsesi ja seurakuntasi kohdalla. Vääntämällä Jumalan Sanan perusasioita. Älä mene sen valheisiin, mitä maailman henki nyt viljelee ja jopa kieltää sinua uskomasta siihen, mistä olet pitänyt kiinni. Älä hellitä, äläkä usko sen valheita. Jumala on sama ja Hänen ainutsyntyisen Poikansa veri on voimallinen puhdistamaan kaikesta vääryydestä ja pahuudesta, mitä paholainen on sisimpääsi valehdellut.

Kaaleb ei kuunnellut niiden ääntä, jotka näkivät luvatussa maassa käytyään vain jättiläisiä. Hän sanoi niitä heinäsirkoiksi ja niitähän ne ovatkin. Ne ovat heinäsirkkoja Herramme Hengen edessä, jotka Hänen hengäyksensä puhaltaa pois, silloin kun annamme elämässämme Hänen toimia. ”Voittohon, voittohon, viepi veri Jeesuksen…” Kirkastukoon sinun ja minun polkuni Hänen valaisemanaan aina sydänpäivään saakka. Ole luja ja rohkea ja kanna sitä tulta, joka kerran sytytti sinun sisimpäsi elämään.

Kun olemme turvakaupungissa, niin saamme olla turvassa sen muurien suojassa. Sen kaupungin ylipappi on itse mestarimme. Joka on kaikessa ollut kiusattu, siksi Hän ymmärtää ja voi auttaa meitä jokaista. Uskaltakaamme olla toista mieltä, mitä maailma on. Silloin voimme vahvistua ja kantaa myös sitä hedelmää, joka seuraa tottelevaisuutta.

Yksi ainoa ILOSANOMA Jeesuksessa Kristuksessa.

Kahvio

“Totisesti minä sanon teille: kaikki, minkä te sidotte maan päällä, on oleva sidottu taivaassa, ja kaikki, minkä te päästätte maan päällä, on oleva päästetty taivaassa”. ( On kyse anteeksiannosta ja hengellisestä toimivallasta ja suhtautumisesta synnin tekijään).
“Vielä minä sanon teille, jos kaksi teistä maan päällä keskenään sopii, mistä asiasta tahansa, että he sitä anovat, niin he saavat sen minun Isältäni, joka on taivaassa”. (sopimusrukous).
“Sillä, missä kaksi tai kolme on kokoontunut, minun nimessäni, siinä minä olen heidän keskellänsä”. (Jeesuksen nimessä).
Matt. 18:18-20.
Jumala on Pyhä Jumala. Jeesus lähetti 12 opetuslastaan ja kski heitä sanoen: “Menkä Israelin kadonneitten lammasten tykö”.
“Ja missä kuljette, saarnatkaa ja sanokaa: Taivasten valtakunta on tullut lähelle. Parantakaa sairaita, herättäkää kuolleita, puhdistakaa pitaalisia, ajakaa ulos riivaajia. Lahjaksi olette saaneet, lahjaksi antakaa”. (Matt. 10:7,8).
Jeesus vastasi oppineelle Nikodeemukselle, joka yöllä tuli salaa Jeesuksen tykö: “Totisesti totisesti minä sanon sinulle, joka ei synny uudesti ylhäältä, se ei voi nähdä Jumalan valtakuntaa”.
“Henki on se, joka eläväksi tekee, ei liha mitään hyödytä. Ne sanat, jotka minä olen teille puhunut, ovat henki ja ovat elämä”. Joh. 6:63
Kun Jeesus oli puhunut elämän leivästä, sattui se toisiin loukkaavana. Jopa opetuslapset totesivat: “Tämä on kovaa puhetta, kuka voi sitä kuulla”. Monet opetuslapset vetäytyivät pois. Koska se vei oman ansion mahdollisuuden pois.
“Henki on se, joka eläväksi tekee.
Niin Jeesus sanoi niille 12:sta: “Tahdotteko tekin mennä pois?”. Pietari vastasi: “Herra, kenen tykö me menisimme, sinulla on iankaikkisen elämän sanat. Ja me uskomme ja ymmärrämme, että sinä olet Jumalan pyhä”.
Ja kun Jeesus kulki sieltä, seurasi häntä kaksi sokeaa huutaen ja sanoen: “Daavidin poika, armahda meitä.” Ja hänen mentyänsä huoneeseen sokeat tulivat hänen tykönsä: ja Jeesus sanoi heille: “Uskotteko, että minä voin sen tehdä?” He sanoivat hänelle: “Uskomme Herra.” Silloin hän kosketti heidän silmiänsä ja sanoi: “Tapahtukoon teille uskonne mukaan.”
Usko, mitä se on? Se on luja luottamus siihen, mitä toivotaan, ojentautuminen sen mukaan, mikä ei näy.” Hep. 11:1.
Huom! Tätä ennen Jeesus oli parantanut verenjuoksua sairastavan naisen. Naisen, joka itse tykönään totesi: “Jos vain saan koskettaa hänen viittansa lievettä, niin minä tulen terveeksi”.
Jolle Jeesus sanoi: “Tyttäreni, ole turvallisella mielellä, sinun uskosi on tehnyt sinut terveeksi.”
Mitä tapahtui Bartimeukselle?
Hän oli sokea ja kun hän kuuli Jeesuksen olevan lähistöllä, hän alkoi huutamaan: “Jeesus Daavidin poika, armahda minua”. Toiset käskivät sokean olemaan hiljaa. Hän huusi vielä kovempaa: “Daavidin poika, armahda minua.”
Jeesus kuuli huudon ja sanoi: “Kutsukaa hänet tänne”. Kun sokea oli tuotu Jeesuksen lähelle, kysyi Jeesus: “Mitä tahdot, että minä sinulle tekisin?” Sokea vastasi: “Opettaja, että saisin näköni jälleen”. Jeesus sanoi: “Mene, sinun uskosi on sinut pelastanut.” Ja kohta hän sai näkönsä.
Hän on sama tänäänkin.

BARTIMEUS Mark 10:46-

Laululauantai

Jeesus tuli Jerikoon ja Häntä seurasi suuri joukko. Opetuslapset ja muita ihmisiä. Kuka oli minkäkin takia siinä mukana. Toiset ehkä vain uteliaisuuttaan. Bartimeus oli sokea ja hän istui tapansa mukaan tien vieressä pyytämässä almuja. Kun hän kuuli, että se oli Jeesus Nasaretilainen, joka kulki tietä pitkin. Hän ei nähnyt, mutta kuuli.

Hän alkoi huutamaan ja sanomaan: “Jeesus, Daavidin poika, armahda minua”. Kun hän näin alkoi huutamaan, häiritsi se ääni näitä toisia. Nämä kulkueessa olevat nuhtelivat ja kielsivät Bartimeusta. Ei saa häiritä ja huutaa. He yrittivät saada sokean hiljaiseksi.

Se ei kuitenkaan hiljentänyt Bartimeusta. Silloin, kun on todellinen hätä ja avun tarve, silloin muiden ihmisten kiellot eivät vaikuta. Kun on tarve totinen ja tilanne päällä. Nyt ei arvokkaat käytösohjeet eivät tehonneet. Ei nuhtelut tehonneet.

Hänellä oli todellinen hätä, eikä häntä voinut hiljentää. Hän huusi entistä kovemmin.

Jeesus ei voinut olla kuulematta sokean huutoa. Hän kuulee todellisen avunhuudon. Niinpä Hän nytkin seisahtui. Hän ei lähtenyt avunhuutajan luo, vaan sanoi lähellä oleville: “Kutsukaa hänet tänne”. Siis Jeesus antoi toisille tehtävän. Niinpä nämä sitten kutsuivat sokean Jeesuksen luo. Mahdollisesti vielä taluttivat ja ohjasivat hänet.

Vielä he sanoivat sokealle: “ole turvallisella mielellä, nouse; hän kutsuu sinua”. Sokea heitti vaippansa yltään, nousi seisomaan ja tuli Jeesuksen tykö.

Siinä ei välittömästi eikä automaattisesti tapahtunut mitään. Jeesus puhutteli sokeaa ja kysyi sitten häneltä: “Mitä tahdot, että minä sinulle tekisin?” Jeesus kysyi sokealta, että mitä tämä halusi hänelle tehtävän.

Bartimeus antoi selvän vastauksen kysymykseen. Hän ei lähtenyt kiertelemään ja antamaan ympäri pyöreitä vastauksia. “Rabbuuni, että saisin näköni jälleen” Niin Jeesus sanoi hänelle: “Mene, sinun uskosi on sinut pelastanut” ja kohta hän sai näkönsä ja seurasi häntä tiellä.

Mielenkiintoissa tässä on se, että Jeesus sanoi: “mene”. Siis jatka matkaa. Kuitenkin Bartimeus oli saanut todellisen avun ja lähti seuraamaan Jeesusta näkevänä.

Bartimeuksen usko antoi hänelle parantumisen.

Se tapahtui välittömästi. Mitä tässä voimme nähdä? Sen, että sokea on ihminen, joka ei tunne eikä tiedä Jumalan pelastussuunnitelmaa.

Hän on sivussa ja monet tahtovat, että hän on hiljaa, koska eivät tiedä kuka todellinen auttaja on Sanan viejän muodossa vieressä kulkemassa. Monet huutajat eivät uskalla tosissaan huutaa apua ja siksi heidät hiljennetään.

EI NYT SOVI, EI NYT TAPAHDU MITÄÄN. TÄÄLLÄ EI OLE HERRAN HENKI LÄSNÄ. EI ENÄÄ MITÄÄN PARANTUMISIA TAPAHDU. TAI, ETTÄ JUURI TÄMÄ SEURA ON NIIN KORKEA TASOISTA, ETTEI TUOLLAINEN SOVI.

KUITENKIN JEESUKSEN RAKKAUDEN VALTAAMAT KUULEVAT SOKEAN ÄÄNEN. HE OVAT VALMIIT TALUTTAMAAN SOKEAT JA HUONOVOINTISET JEESUKSEN LUO. NIIN, ETTÄ JEESUS SAA HEIDÄT PARANTAA.

Aivan samoin Jeesus sanoi niille kahdelle sokealle Matteuksen evank. 9 luvussa jakeessa 29 “Tapahtukoon teille uskonne mukaan”

Kun miehet olivat lähteneet, tuotiin Hänen luokseen mykkä mies, joka myös oli riivattu. Matt. 9:32,33 Kun riivaaja oli ajettu, alkoi mykkä puhua.

Tätä tapahtuu edelleen. Jumalan Henki, joka liikkuu siellä missä Kristusta koroitetaan pelastaen ja parantaen. Joh. 3:16.

 

Pietarin oppivuosissa

Ihmisen tullessa uskoon hän syntyy sisälle Jumalan valtakuntaan. Hänen elämäänsä tulee uusi auktoriteetti jota hän alkaa palvella. Tämä muutos saa aikaan myöskin sen että Pyhä Henki vaikuttaa sisimmässä nälän tulla toisten uskovien yhteyteen. Siellä hän voi rakentua ja kasvaa yhdessä toisten kanssa.

Samalla tämä tuo myös mahdollisuuden ei ainoastaan kuunnella vaan myös käytännössä alkaa palvelemaan. Rakkaus sisimmässä ei jätä paikalleen, vaan tuo halun palvella muita. Seurakunta jossa toimii Pyhä Henki on paikka jonne tulee hakeutua. Se on samalla paikka jossa toimitaan Jumalan sille antaman näyn pohjalta. Siellä on henkilöt jotka Jumala on asettanut johtamaan sitä. (Pastorit) Sekä myös paljon käytännön tehtäviä joita hoitaa eri ihmiset. Seurakunnan johdolla on auktoriteettiasema johon heidät on kutsuttu. Tullessaan seurakuntaan sisälle ihminen tulee tämän seurakunnan näyn alaisuuteen.

Useimmiten tämä näky on juuri seurakunnan pastorilla/pastoreilla. Päästä kasvamaan on alamaisuutta joka ei ole helppoa mutta palkitsee hyvin. Se on tie jota myöten oma kutsu myös voi toteutua. elämässä. Hengelliset johtajat jotka ovat olleet suuressa Jumalan käytössä ovat aloittaneet palvelemalla. He ovat ensin olleet alamaisuudessa ja kasvaneet siinä.

Nyt käymme tutkimaan erään tällaisen henkilön vaiheita, josta tuli merkittävä Jumalan mies.I. Kalastaja Simon. Tämä henkilö on Simon Pietari. Tunnemme hänet paremmin Pietarina. Hän oli merkittävä henkilö koko Apostolisena aikana, mutta tullessaan Jeesuksen luo melko itsepäinen. Jumala kyllä tiesi mitä hänestä tulee, vaikka hän ei itse sitä niin tarkkaan tiennytkään. Hän oli ja teki oman tehtävänsä ja jäi Raamatun henkilöksi pysyvästi.

Näitä Pietarin tapaisia tarvitaan tänä päivänä, joilla on jo valmius Jumalan tekoihin. Jumala odottaa näitä jotka todella antautuvat Pyhän Hengen palvelukseen. Hän on nostanut ja on nostamassa ja kasvattamassa niitä joilla on yliluonnollinen voitelu. On vain ajan kysymys milloin he astuvat tehtäväänsä. On myös jo niitä jotka ovat tässä auktoriteetissa ja Pyhä Henki voimallisesti heitä käyttää. He tulevat astumaan vielä suurempaan auktoriteettiin. Me vain näemme ja kuulemme mitä tapahtuu esim: tämän päivän muslimimaailmassa. Miten Jumala siellä pelastaa ihmisiä.

Kun katsomme lähemmin tämän henkilön vaiheita, miten hän tahtoi enemmän tulla tuntemaan mestariaan. Ehkä sinulla ystäväni, joka luet näitä rivejä, on samanlainen jano sisimmässä. “Herra, tahdon lähemmäs Sinua, haluan olla enemmän Sinun Pyhän Henkesi virrassa, nähdä ja olla mukana kun Sinun Henkesi toimii”. Hän oli hyvin tavallinen mies jonka tie sitten vei Jeesuksen luo. Itse asiassa hän ei sinne yksin mennyt, vaan veljensä Andreaan mukana. Rannikkokaupungeissa asuneina he olivat kalastajia niin kuin heidän isänsäkin.

Voi ajatella että tavallisia karkean ammatin harjoittajia,. joille ei mitkään pikkujutut menneet heti perille. Kuitenkin tämä Pietari nimitys tuli hänelle myöhemmin. Hän oli Simeon (kreik. Symeon) joka oli hänen alkuperäinen nimensä. Sitä kyllä käytettiin myöhemminkin kun hänestä puhuttiin henkilökohtaisella tasolla. Veljekset olivat syntyneet Beetsaidassa ja muuttaneet Kapernaumiin. Heidän luonaan asui myös Simonin anoppi. Hän kun oli naimisissa ja myöhemmin myös hänen vaimonsa oli mukana matkoilla (1. Kor. 9:5, Matt. 8:14). Simeon oli koulunkäymätön ja osasi kyllä tarvittavan toisen, eli kreikan kielen.

Kirjoituksensa hän myöhemmin kirjoitutti kirjurillaan joka oli Markus (Apost. 12:12,25; 1. Piet. 5:13). Tätä Markusta hän piti myös hengellisenä poikanaan. Myöhemmin Markus toimi Pietarin tulkkina (IRT-sanakirja s. 4384). II. Kutsu Pietarille. Jeesus sanoi heille: “Seuratkaa minua, niin minä teen teistä ihmisten kalastajia, niin he kohta jättivät verkkonsa ja seurasivat Häntä (Matt. 4:18-20). Tässä tämä kutsu tapahtui nopeasti, niin kuin myös totteleminen.

Saman tapaisen kutsun voimme muistaa Vanhan testamentin puolelta. Kun Herra kutsui Elisaa 1. Kun.19:19-21:” Niin hän lähti sieltä ja kohtasi Elisan, Saafatin pojan, kun tämä oli kyntämässä; kaksitoista härkäparia kulki hänen edellänsä, ja itse hän ajoi kahdettatoista. Kulkiessaan hänen ohitsensa Elia heitti vaippansa hänen päällensä. Niin hän jätti härät, riensi Elian jälkeen ja sanoi: “Salli minun ensin antaa suuta isälleni ja äidilleni; sitten minä seuraan sinua”. Elia sanoi hänelle: “Mene, mutta tule takaisin; tiedäthän, mitä minä olen sinulle tehnyt”. .

Niin hän meni hänen luotaan takaisin, otti härkäparinsa ja teurasti sen, ja härkäin ikeellä hän keitti lihat; ne hän antoi väelle, ja he söivät. Sitten hän nousi ja seurasi Eliaa ja palveli häntä”. .

III. Palvelu lähellä Mestaria. Sanat joilla Jeesus kutsui veljekset oli profeetallinen. “…teen teistä ihmisten kalastajia” . Heillä oli ammatti mutta uuteen tehtävään heillä ei ollut valmiuksia. “minä teen” tarkoitti että Hän tekee heistä jotakin. He tulisivat olemaan “oppilaita” johonkin josta he saisivat valmiuksia Hänen seurassaan. Hän oli Jeesuksen lähellä niin kuin muutkin opetuslapset.

Vielä lähemmäksi hänet otettiin ja oli yksi kolmesta jotka kuuluivat ns. sisäpiiriin. Näkivät ja kokivat kaikenlaista. Simon Pietari sai monta kertaa “nolattua” itsensä oman äkkipikaisuutensa tähden. Erään kerran he kysyivät Jeesukselta kun kylä ei ottanut vastaan evankeliumia. “Pyydämmekö tulen taivaasta niin että koko kylä palaisi”. Tämä voi olla melko tuttua tekstiä tämänkin päivän “tuoreelle” uskovalle. Annettaisiin tuomio tulla vaan heti päälle, kun ei oteta vastaan pelastussanomaa.Kerran Jeesuksen puhuessa heille hengellisesti fariseusten opista ja hapatuksesta, opetuslapset ymmärsivät Hänen puhuvan tavallisesta leivästä. Sen lisäksi Hän kysyi: eivätkö he muista mitä tapahtui niille viidelle tuhannelle. Tällä Jeesus tarkoitti että kun Hän on heidän mukanaan tarpeet täyttyvät. (Matt. 16.5-12). Tässäkin he saivat hyvin syvällisen opetuksen, hengellisestä ja fyysisestä ruuasta.

Niinpä seurakunnassakin pastorin tehtävä on antaa hengen leipää ihmisille. Hänellä on vastuu siitä että hän oikein jakaa Jumalan Sanaa. Jotta hän voi tehdä sen työn, johon on kutsuttu tarvitsee hän avustajia jotka hoitavat käytännön asioita. Hänen tehtävänsä on vahvistaa ja ruokkia sitä joukkoa joka hänelle on uskottu. Hän tarvitsee tuekseen alamaisia joille hän voi uskoa tehtäviä ja luottaa että asiat tulee hoidettua. IV Pietarin tunnustus

Ollessaan melkein kolme vuotta Jeesuksen seurassa erään kerran Jeesus kysyy heiltä: “Kenenkä te sanotte minun olevan?” Pietari vastaa tähän, “Sinä olet Kristus, elävän Jumalan Poika” (Matt: 16:15,16). Hän oli itse sisällään vahvistunut siitä että Jeesus oli juuri Vanhan testamentin profeettojen ennustama kärsivä palvelija. Kansansa vapahtava messias. Tämä tunnustus oli jotain mikä tapahtui hänen sisältään tulevan todistuksen tuomana. Tämä hengen ilmoitus hänen sisällään oli vain vahvistunut ajan myötä. Vakuus siitä kuka Jeesus oli laittoi hänet sanomaan nämä sanat.

Se että uskovana kasvat seurakunnassa ja sen hengen alaisuudessa, vahvistaa sinua. Pääset kasvamaan auktoriteetin alaisuudessa. Elämään alkaa tulla aikuisuutta ja tasapainoa uskon asioissa. Simon Pietarin sanat olivat niin aitoja että Jeesus oli hyvin vaikutettu siitä. Hän sanoi: “Autuas olet sinä, Simon, Joonaan poika, sillä ei liha eikä veri ole sitä sinulle ilmoittanut, vaan minun Isäni, joka on taivaissa. Ja minä sanon sinulle: sinä olet Pietari, kreik. Keefas =kallio. ja tälle kalliolle minä rakennan seurakuntani, ja tuonelan portit eivät sitä voita” (Matt. 16:17,18)

Pietari sai tällöin lupauksen, että hänellä on perustava merkitys siinä seurakunnassa, jonka Jeesus oli rakentava. (IRT-sanakirja s. 4382) Silloin Pietarille vahvistui tämä tehtävän kokonaisuus, mikä odotti. Hän ei kokonaan sitä silti voinut nähdä, mutta se lisäsi entisestään innokkuutta hänessä. Kuitenkin hän edelleen oli yhtä erehtyväinen ja ampui välillä yli niin että Jeesuksen piti palauttaa hänet maan pinnalle. Milloin oltiin kirkastusvuorella, jonne Pietari olisi halunnut rakentaa majan Moosekselle, Elialle ja Jeesukselle. Jossain vaiheessa Jeesus tarvitsi hänen venettään, jotta voi opettaa kansaa veneestä.

Sen jälkeen Jeesus antoi kalastuksen niksit tuntevalle ohjeen minne tulisi heittää verkot. Siinäkin Pietarin suhtautuminen auktoriteettiin kuvaa hänen asennettaan. “mutta sinun käskystäsi-minä heitän verkot”. (Luuk. 5:5). Tässä nähdään täydellistä antautumista auktoriteettiin. “sinun käskystäsi” Ihan hyvin hän olisi voinut sanoa, “turha vaiva, kyllä se on nähty”. Kuitenkin tässä näkyy myös ehdoton luottamus mestarin sanaan. Tulos oli mahtava. Kalaa tuli että verkot olivat reveä ja jouduttiin pyytämään toisia venheitä apuun. kaikille tuli saalista. Halleluja!!

Sano Ei tottelemattomuudelle Kun kohtaamme ihmisiä joilla on välinpitämätön suhtautuminen asioihin yleensä, ja varsinkin hengen asioissa. Tulee ottaa välimatkaa. Sanonnat: “No ei sillä niin väliä, ei se niin tarkkaa ole”. Tällaista puhuu välinpitämättömyyden ja epäjärjestyksen henki. Se johtaa pikku hiljaa juuri kapinallisuuteen. “Onko hän todella Jumalan valitsema, onko kutsu todella Herralta?” Nämä kantavat sisällään samaa kuin oli paratiisissa. “Onko Jumala todella…?” “Kapina oli paholaisen lankeemus alussa ja siitä lähtien ja yhä edelleen hän yrittää saada ihmisiä mukaansa” (RBI moniste s. 4). Tähän taakse kätkeytyy myös tottelemattomuuden henki.

Kyseenalaistetaan sitä mitä Jumala on tarkoittanut tai on tehnyt. Hän on järjestyksen Jumala. Tämän ns. yleisen pappeuden seurauksena srk: on menetetty kunnioitus johtajia ja pastoreita kohtaan. Ajatellaan että kaikki ovat kaikkea ja niin ei ole Jumalallinen järjestys. Kaikkien ollessa kaikkea syntyy vain epäjärjestys ja vääränlainen kunnian “metsästys”. Siis kuka eniten saa olla esillä. Siksi on paljon kristittyjä jotka vain kulkee paikasta toiseen, eikä pysty juurtumaan minnekään. Juostaan vain seurakunnasta toiseen ja arvostellaan niitä jotka jotakin tekevät.

Tämän seurauksena pastorien ja johtajien on vaikea johtaa seurakuntaa koska heilläkään ei ole todellista auktoriteettia. “Suurin osa kapinallisuudesta seurakunnassa on seurausta siitä, että ihmiset kieltäytyvät olemasta alamaisia pastoreilleen” (RBI moniste. s 3).kun oli aika myös Pietarikin lähetettiin muiden oppilaiden kanssa kyliin. Heidät evästettiin tietyin ohjein (Matt. 10:5-8). Minne saivat ja minne eivät saaneet mennä. Hän vahvisti heitä aivan käytännön ohjeilla ja myöskin mitä he tulisivat kohtaamaan. Heidät lähetettiin Jeesuksen delegoidun auktoriteetin alle varustettuina.

V Pietarin paluu ja nousu Raamattu sanoo: “Anokaa niin teille annetaan, etsikää niin te löydätte, kolkuttakaa niin teille avataan”. Janoiset sydämet jotka ovat anomassa Jumalan mielen mukaisesti, he saavat. On ihmisiä jotka pyytävät ja kun eivät heti saa lähtevät pois. kuitenkin Herra näkee sinne sydämeen, mikä sen asenne on. Hän näki Pietarinkin sydämeen, miten siellä oli myös alamaisuus ja kuuliaisuus. Vaikka pietari kielsi Jeesuksen silti Herralla oli sydän täynnä rakkautta Pietaria kohtaan.

Jeesuksen noustua kuoleista pietari oli ensimmäisten joukossa vahvistamassa asian. Jeesuksen noustua ylös uolleista Hän kaksi kertaa tuli opetuslasten luo yläsaliin antaen heille tehtävän. (Joh. 20:19-26). Tästä kaikesta mitä Jerusalemissa oli tapahtunut he murheisin mielin palasivat takaisin arkeen. Niinpä Pietarikin tokaisi toisille Tiberiaan palattuaan: “Minä menen kalaan”. He sanoivat hänelle: “Me lähdemme myös sinun kanssasi”. Niin he lähtivät ja astuivat venheeseen; mutta eivät sinä yönä saaneet mitään. (Joh.21:3). Tämä kuvaa sitä miten olivat palaamassa takaisin vanhaan ammattiin.

Kuitenkin nyt myös näkyy se, että Pietarista oli tullut heille auktoriteetti. He halusivat tehdä ja olla yhdessä..Niinpä Herralla taas oli jotain sanottavaa. Opetuslapset saivat taas nähdä ihmeen jonka Jeesus teki heidän silmiensä edessä. “Niin Simon Pietari astui veneeseen ja veti maalle verkon, täynnä suuria kaloja, sata viisikymmentä kolme. Ja vaikka niitä oli niin paljon, ei verkko revennyt” (Joh. 21:11). Tämän jälkeen Jeesus otti Pietarin erityiseen puhutteluun ja tällöin esitti kysymykset hänelle.

Kolme kertaa kysyen eri muodossa Pietarin rakkautta Häneen. Sen seurauksena Pietarille annettiin varsinainen tehtävä. Olla perustamassa seurakunta josta Jeesus jo oli aiemmin maininnut. Myöhemmin käy ilmi miten väkevä ja voimakas apostoli hänestä tuli. Sen jälkeen kun koko joukko täytettiin Pyhälä Hengellä. Pietari oli täynnä ennen näkemätöntä v“Pelkurimaisessa Pietarissa tapahtui valtava muutos. Julistaja hänessä pääsi esiin, kun hän korotti äänensä ja puhui rohkeasti kasvavan väkijoukon edessä. Mutta kenen luulet antaneen sanat hänelle? Valloittava sanoma tuli Pyhältä Hengeltä. “… (1 Tess. 1:5).

Aivan oikein. Evankeliumia julistetaan Pyhässä Hengessä.” Pietari kääntyi Johanneksen kanssa epäsiistin kerjäläisen puoleen, he “katsoivat häneen kiinteästi, ja Pietari sanoi: “Katso meihin` ” (jae 4).On suurenmoista nähdä ihminen joka on antautunut täysin Pyhälle Hengelle.oimaa ja rohkeutta, kun hän katsoi syvälle miesparan sieluun suoraan hänen silmiensä läpi. ” (Benny Hinn s.114-115).Tämä kaikki kuvaa sitä että Herra voi tehdä suurta sellaisestakin, joka ei mitään ole.

Hän muuttaa arvot ihmisen elämässä niin että hän voi tehdä asioita jotka ovat mahdottomia ihmiselle ja näin tuoda kunnian Jumalalle. Pietari totteli Jeesuksen kutsua ja lähti seuraamaan Häntä. Siinä ei tehty kompromisseja vaan hän alistui Jeesuksen auktoriteetin alle. Oli kovassa koulussa yhdessä toisten 11 kanssa. Koki omassa itsessään noloutta, pelkuruutta, häpeämistä ja monta muuta asiaa. Hänessä karsittiin esiin sitä Pietaria joista Apostolien teot juuri kertovat..

VI Aloittaminen pienestä Tähän voisi ottaa erään lainauksen Benny Hinnin kirjasta. Avattu testamentti Kathryn Kuhlamista. s. 58. “Kathryn muisteli, kuinka hän erään kerran oli tuntenut itsensä huonovointiseksi ja kuinka hänen äitinsä oli tokaissut: “Ei se mitään kultaseni. Ota vain luuta käteesi ja ala lakaista jalkakäytävää, ja pian olosi alkaa tuntua paremmalta”. Tässä onkin aivan vinha perä. Herra ei ole kutsunut meitä toimettomuuteen, vaan toimeliaisuuteen. Jos seurakunnassa et oikein tiedä miten voit palvella.

Mene vaikka pastorin puheille niin saat tehtävää. Se on ennen kaikkea palvelua Herralle ja samalla alamaisuutta jolloin voit osoittaa ja kasvaa nöyryydessä. “Ole vähässä uskollinen niin Herra panee sinut paljon haltijaksi”. Seurakunta on paikka jossa sen johtajalla (pastorilla) on näky jonka Pyhä Henki on hänelle antanut. Eri tehtävissä seurakunnassa palvelevat auttavat seurakuntaa ja ovat alamaisia sen johdolle niin että se näky voi toteutua.

Aivan kuten Pietarikin sai ensin opetusta mestariltaan. Jeesus antoi heille hyvin tarkat ohjeet ja oli opettanut heitä. Samalla myös valmistanut mitä he voiva kohdata matkalla. Aivan samoin Pyhä Henki puhuu ja opettaa seurakunnassa niiden kautta jotka on kutsuttu siihen tehtävään. Hengen palveluvirkoihin. Siksi on tärkeää olla ja pyrkiä lähelle niitä joilla on Pyhän Hengen voitelu ja kunnioittaa heitä ja palvella siinä mihin on asetettu. Johtajat seurakunnassa ovat auktoriteettiasemassa ja he palvelevat myös alamaisina Herralle .

Toivoa?

Mikä TOIVO?

Toivo voi olla mies ihmiselle annettu nimi, mutta toivo sanalla on muukin tärkeämpi merkitys. Se koskee koko ihmiskuntaa.

Toivo on valo tunnelin päässä, tai edes aavistus sen olemassaolosta. Toivo on kyky nähdä mahdollisuus päästä yli mahdottomaltakin tuntuvasta tilanteesta. Toivottomuus on loputon tunneli, jonka päässä ei ole enää valoa. Toivottomuus on ahdistava tila, jolle ei ole selitystä.

Miljoonat ihmiset tässä maailmassa kulkevat ilman toivoa. Jokaisella on pelkoja, ahdistuksia, vaikeuksia, kriisejä. Tai sitten vain elämän tyhjyyttä ja tarkoituksemuutta. ”Kun saan työni elämässäni tehtyä, päästyäni eläkkeelle, tulen käyttämään kaiken aikani kootakseni historiallisia todistuksia Jeesuksen Kristuksen ylösnousemuksesta”. Kuka tietää, tuleeko sitä aikaa, vai loppuuko elämä ennen sitä.

Onko siis olemassa toivoa? On. Tuo toivo on pelastus, ikuinen elämä. tuo toivo on Jumalassa, siinä, mitä Hän on tehnyt Ainutsyntyisessä Pojassaan saadakseen ihmiselle todellisen toivon.

Ajattele elämää aikajanalla. Alussa on syntymäsi ja lopussa kuolemasi. Mutta jo ennen syntymääsi Jumala teki kaiken valmiiksi ja synnyttyäsi tarkoitti sinulle hyvän elämän. Kuoltuasi Hän on tehnyt myös lopun. Jumalan lupaukset ovat ennalta kirjoitettua profeetallisuutta. Sinulla on päämäärä, taivas.

Mitä Jumala on tehnyt? Siis Hän, josta Raamattu Pyhä kirja puhuu.

Ensiksikin Raamattu sanoo: (Luuk 19:10). ”Ihmisen Poika on tullut etsimään ja pelastamaan sitä, joka on kadonnut”. Pelastus aktualisoitui Golgatan ristillä. Jossa tapahtui kolme asiaa:

-synti sovitettiin. Jumala lepytettiin ja ihminen lunastettiin.

1) Sovitus tarkoittaa kahta asiaa: kuten, kun ostat esim; kengät ja sovitat niitä jalkaasi, katsot, sopivatko ne.  Rikos sovitetaan kärsimällä siitä rangaistus. Nyt syntimme takia täysin Pyhä ja puhdas. Jumala, joka vihaa syntiä ja täysin epäpyhä ja epäpuhdas ihminen eivät milläänsovi yhteen, ellei siihen olisi olemassa ratkaisua. Tuo ratkaisu on sovitus:

Kärsiessään rangaistuksen sinun ja minun puolesta, Jeesus sovitti meidät Jumalan kanssa niin, että nyt syntinen ja epäpuhdas ihminen ja puhdas ja Pyhä Jumala sopivat yhteen. Synti on sovituksessa otettu pois Jumalan kasvojen edestä Kristuksessa. On vain kaksi paikkaa, missä synti voidaan sovittaa.

Jos yrität sovittaa syntejäsi itse, ainoa mahdollinen paikka siihen on helvetti. Toinen mahdollinen paikka on Golgatan risti. Jokainen, joka panee uskonsa ja toivonsa Jeesukseen, pelastuu. Siksi, älä mene helvettiin kärsimään enää uudelleen sitä rangaistusta, jonka Jeesus on jo puolestasi kärsinyt. Sovituksen perusteella sinä kelpaat Jumalalle.

2) Jumala lepytettii Jeesuksen uhrilla. Jumalan viha kohtasi synnin vallassa olevaa ihmistä. Mutta kun Jeesus uhrasi itsensä rakkaudesta meihin, Jumalan viha leppyi ja voit nyt kutsua Häntä rakkaaksi Isäksi.

3) Jeesus lunasti ihmisen synnin, kuoleman ja perkeleen vallasta maksamalla sinusta ja minusta maailman kalleimman mahdollisen hinnan, oman henkensä ja verensä. Kukaan ei ole koskaan arvostanut ihmistä korkeammalle kuin Jumala silloin, kun Jeesus kuoli Golgatan ristillä, koska meistä maksettiin kallein.

Kun sinä laitat ja uskot sydämessäsi Jeesuksen sovituskeen. Sen lunastuksen perusteella sinä kuulut Jumalalle. Lunastuksessa Jeesus ryösti synniltä, kuolemalta ja perkeleeltä kaikki aseet.

Jeesus snoi: Luuk. 11:21-22

 Kun väkevä aseellisena vartioitsee kartanoaan, on hänen omaisuutensa turvassa.
22 Mutta kun häntä väkevämpi karkaa hänen päällensä ja voittaa hänet, ottaa hän häneltä kaikki aseet, joihin hän luotti, ja jakaa häneltä riistämänsä saaliin. Jeesuksen suorittaman lunastuksen takia synnille, kuolemalle ja saatanalle ei jäänyt enää mitään aseita! Sinun huonoutesi ei ole este pelastukselle, sillä Jeesus on tehnyt tyhjäksi kaiken synnin, kuoleman ja saatanan vallan.   JEESUS NOUSI YLÖS! Tämä on historiallinen tosiasia. Apt. 2:32 sanoo: Tämän Jeesuksen on Jumala herättänyt, minkä todistajia me kaikki olemme.sen todistajia. Ja näitä todistajia on tänään miljoonia ja miljoonia. Jeesuksen ylösnousemuksesta on olemassa enemmän historiallisia todisteita siitä, kuin että Aleksanteri Suuri on koskaan ollut olemassa.” Jos et usko, kokeile; Jeesus sanoi: ”Jos joku tahtoo tehdä Hänen tahtonsa, hän tulee tuntemaan onko tämä oppi Jumalasta, vai puhunko minä omiani. Joh 7:17.

Uskovan auktoriteetti

Hengellinen bodaaminen johtaa sivuraiteille. Elämän sisällössä tulee olla tasapaino sen eri osa-alueiden kesken.

Tulee olla terve keskilinja. Ihmisen elämä ilman muutosta on ontuvaa ja pitkälti tunne-elämään tukeutuvaa. Aaltomaista, ailahtelevaa, vailla tasa-painoa ja vakautta. Kaikki kloonaus ja mallintaminen toisilta on epäaitoa ja raskasta.

Vaikka ihmisen sisin muuttuu, se ei tarkoita tunne-elämän kuolemista. Muutosten tiellä on oltava halu tulla ulos entisestä kokonaisuutena vahvistuen.

Auktoriteetille ei ole helppoa tietä. Mitä sitten on tämä uskovan auktoriteetti? Miten sitä voi soveltaa elämän keskellä? Sen omistamisen ja alla elämisen suhde?

Mitä Raamattu lupaa meille.

Minun tulee itse asettua auktoriteetin alle ja olla siinä. Tulee tutkia eri alueita, missä käyttää auktoriteettiä. Voin alkaa vaeltamaan päivittääin siinä.

Mitä se on ja kuinka otan sen vastaan. Se on kuitenkin Jumalan antama, ei omaa ansiota. Koska Jumala ottaa kaiken kerskauksen pois.

Auktoriteetti on Jumalan voima minussa/sinussa. Silloin ollaan välikappaleina. Tämän alaisuudessa tulee olla evankeliumi ja Sana hengessämme ja suussamme. Pyhä Henki tuntee Jumalan Sanan. Pyhä Henki meissä yhtyy Jumalan Sanaan.

Siinä on Logos ja Rema yhdessä. Jos ei ole Jumalan voimaa, ei ole myöskään auktoriteettia. Jumala antaa herrauden ja auktoriteetin. On paljon asioita yläpuolella meidän ymmärryksemme. Pyhä Henki myös opettaa jatkuvasti. Muistuttaa meitä.

Opetuslapsena tulee olla paljon auktoriteettia. “Olen syntynyt hallitsemaan Jumalan alaisuudessa paholaisen ja sen tekojen yli”. “En ole syntynyt ja olemaan ja elämään pelossa ja masennuksessa”. “En olosuhteiden vankina”.

Olet luotu ottamaan vastaan Hänen elämänsä ja vapauttamaan sen toisille maailmaan. Tekemään maailman alamaiseksi ja hallitsemaan sitä.

Auktoriteetti? Vastuuta, voimaa, herrautta, vastuu toimimisesta. Herruutta yli paholaisen vallan ja voiman. (1. Moos. 1:28). Alkaessa nimeämään he käyttivät auktoriteettia, mikä heille oli annettu. Teillä on oleva valta luomakunnan ylitse. Ensi tarkoitus tehdä hallitsijaksi. Minulla on lupa ajatella suuresti asioista ja Jumalasta hengelläni.

Auktoriteetti luo vapauden. Saada se elämässä löytyy n. 7 eri tapaa. Vastuuni Kristuksen ruumiin jäsenenä erittäin suuri.

a) päätä hallita. Olet uusi luomus. Room. 6:13-15 Synnit pantiin yhdellä ainoalla kerralla pois. Yksi uhri Jeesuksessa Kristuksessa otti pois kaiken kerralla. Ei tarvitse kantaa syntiä, jota ei enää ole. Sen ei pidä enää vallitseman, koska ei ole enää syntiä. Alistanut itsensä ylemmän auktoriteetin alle. Näin ollen tullut vapaaksi. Ei enää itsensä herra. Voin katsoa Kristukseen, joka on täydellinen, puhdas ja pyhä.

Pyhitetty Jeesuksessa Kristuksen ruumiin uhrilla kertakaikkisesti. Uskoa se ja omistaa se. Olla iloinen ja vapaa. Puoli uskovainen en voi olla. Olla vapautettu lain alta armon alle. Elän sen mukaisesti, johon olen syntynyt uudesti. Vapaa on vapaa. On etuoikeus ja ilo olla uskova. (Fil. 4:1). Ilo merkitsee auktoriteettia. Ilo Herrassa on väkevyyteni. Myös auktoriteettini. Auktoriteettia iloita. Se on kruununi. Asiat eivät ole monimutkaisia.

b) Julista sitä. (Job 22:28). Minä päätän. Päätän sen jo etukäteen, en vain paikan päällä. Epävarmoilla ihmisillä on vähän valoa. Ota auktoriteetti asioista, joista Herra on puhunut. Näytöä suunta niille, jotka Herra on sinulle uskonut. (Room. 10:8-10). Sana on uskon sana. Ei epäuskon sana. Kirjoitettu Sana ei ole halpa. Se on uskon kirja. Jota saarnaamme. Anna Jumalan Sanan tulla osaksi elämääsi.

Sielullisessa Sanassa ei ole voimaa. Hengellisessä Sanassa on voima ja siihen tulee voitelu. Lähetä Sana voimassa. Ilo ei ole ominaisuus. Ilo on PYHÄN HENGEN HEDELMÄ. Luonteen ja Pyhän Hengen hedelmät eivät ole yksi ja sama asia. Luonnollinen ilo ei ole sama kuin Pyhän Hengen aikaan saama ilo.

c) Ymmärtää Hänen olevan minussa. (1. Joh. 4:4). Olen Jumalasata syntynyt. Olemme voittaneet heidät. Tulee ottaa kaiken kyseenalaistamisen pois. Yli demonien ja saatanan. Auktoriteetti on Hengen yliote toisista ympärilläni. Ymmärrä ja usko , että Hän minussa on suurempi kuin henki toisessa. Olet asetettu yläpuolelle suhteessa heihin, joilla ei ole Kristuksen henkeä. Hän joka sinussa on, on suurempi kaikkia. Et voi toimia samassa tasossa heidän kanssaan. Mikäli niin, se ei ole oikeassa kohdassa kohdallasi.

d) Unohda vanhat epäonnistumiset. saatanan valhe: sinulla ei ole oikeutta on valhetta. (1. Joh. 1:9). Tunnustaminen. Tuhlaajapoika tunnusti, että oli tehnyt syntiä. Synnin tekeminen pitää tunnustaa.

  • itselle. Pelkkä rippi ei vapauta. Synnin tunnustamisessa on valtava voima. Siinä ei ole häpeää. Häpeä on kantaa syntiä. Daavidkin tunnusti syntinsä. Ellei tunnustusta, niin lähellä on ylpeyden henki, kuten Saulilla. Ylpeyden henki estää olemasta totuudelle kuuliainen. Vain puhdas voi seistä auktoriteetissa. Hengen maailmassa tunnistetaan asiat jokaisessa meissä. Hänen uskollisuutensa toimii heti.
  • Antaa synnit anteeksi. Kukaan ihminen ei anna syntejä anteeksi. Ainoastaan >Jeesus Kristus. Ei jäädä kiinni omaan epäonnistumiseesi. Anna Pyhän Hengen vetää sinut takaisin. Myös auktoriteettisi palautetaan takaisin sinulle.

e) Vapaudu, valmistaudu. se tietää sotaa jonka läpi joudun menemään. Efes. 6:10-12). Haluavat koko maailman herruuden. Paha haluaa kaiken. Jeesusta pahuus ei saanut lankeamaan ja se yrittää Jeesuksen omia koko ajan. Tiedän, että lähden sotaan, kun olen auktoriteetissa.

f) Anteeksi antaminen ja riitojen sovitus. (Efes. 4:25-27). Anteeksiantaminen on avainkysymys auktoriteettiin. Ihmisille, itsellesi, asioille ja tilanteille. Ei tule ottaa asioita kaikkea henkilökohtaisesti. Anna anteeksi. “Isä, anna heille anteeksi, sillä he eivät tiedä…” Kun tämän rukoilet auktoriteettisi nousee, kun sydämessäsi näin teet. Älä puhu tai jatka valheita toisista. Älä ota valheita vastaan toisista.

“Herran Henki on minun päälläni”

 Jesaja 61:1Herran, Herran Henki on minun päälläni, sillä hän on voidellut minut julistamaan ilosanomaa nöyrille, lähettänyt minut sitomaan särjettyjä sydämiä, julistamaan vangituille vapautusta ja kahlituille kirvoitusta,

2. julistamaan Herran otollista vuotta ja meidän Jumalamme kostonpäivää, lohduttamaan kaikkia murheellisia,

Luukas 4:18 Herran Henki on minun päälläni, sillä hän on voidellut minut julistamaan evankeliumia köyhille; hän on lähettänyt minut saarnaamaan vangituille vapautusta ja sokeille näkönsä saamista, päästämään sorretut vapauteen,

19  saarnaamaan Herran otollista vuotta”.

Kun Jeesus oli synagogassa lukemassa näitä tekstejä, ei kukaan kiinnittänyt siihen mitään huomiota. Olihan tuota kuultu jo 800 vuotta. Tämä kirjakääröstä luettu profeetan julistus oli moneen kertaan kuultu. Osattiin jo ulkoa.

Sitten kuulijat nopeasti säpsähtivät: tajusivat, että Sana puhui juuri Hänestä Jeesuksesta. Kaikki profeetan sanat sopivat juuri Jeesukseen.

Otollinen vuosihan on juuri riemuvuosi, joka oli alun perin Jumalan ajatus. Riemuvuosi säädettiin, että jokainen saisi vuoden loman. Silloin myös kaikki orjat vapautettiin ja velat mitätöitiin.

Se oli alunperin joka 50 vuosi.

Tuohon aikaan oli huono tilanne, jos joutui orjaksi tai velliseksi. Riemuvuotena orjan isäntä voi sanoa orjalleen: mene.

Jos hän ei halunnut lähteä, se oli oma päätös. Hän sai myös jäädä.

Jeesus Kristus on tuonut meille koko ihmiskunnalle riemuvuoden.

Jesaja kuvaa hyvin, mitä se tarkoittaa. 61:3,4 panemaan Siionin murheellisten päähän-antamaan heille-juhlapäähineen tuhkan sijaan, iloöljyä murheen sijaan, ylistyksen vaipan masentuneen hengen sijaan; ja heidän nimensä on oleva “vanhurskauden tammet”, “Herran istutus”, hänen kirkkautensa ilmoitukseksi.

Ja he rakentavat jälleen ikivanhat rauniot, kohottavat ennalleen esi-isien autiot paikat; ja he uudistavat rauniokaupungit, jotka ovat olleet autiot polvesta polveen.

Jeesus julisti armahduksen kaikille paholaisen vangeille. Hän otti jopa vankeja saaliikseen. Hän antoi lahjoja ihmisille.

Niin kuin Paavalikin julistaa.

Room. 6:14 Sillä synnin ei pidä teitä vallitseman, koska ette ole lain alla, vaan armon alla.

Galat. 4:4  Mutta kun aika oli täytetty, lähetti Jumala Poikansa, vaimosta syntyneen, lain alaiseksi syntyneen,

5  lunastamaan lain alaiset, että me pääsisimme lapsen asemaan.

Tämä on suurin voima maan päällä tänäkin päivänä. Koskaan ei enää voida ihmistä laittaa salpojen taakse.

Jeesus avasi vankiloiden ovet lopullisesti.

Joh. 8:36 Jos siis Poika tekee teidät vapaiksi, niin te tulette todellisesti vapaiksi.

Miksi sitten sadat tuhannet ja tuhannet tänään ovat saatanan vankiloissa orjuudessa?

Voit saada vapauden kaltereiden takana.

Jeesuksella Kristuksella on tuonelan ja kuoleman avaimet tänään.

Sinun ei tarvitse elämääsi kuluttaa etsien uusia mahdollisuuksia päästä eroon tottumuksista ja riiteistäsi.

Vaikka käyt psykiatrin puheilla, et välttämättä pääse vapaaksi, mutta Jeesuksella on avaimet sisälläsi oleviin kahleisiin.

Kun Jeesus tulee sinun luokse, joka olet haavoittunut niin ei Hän anna sinulle pilleriä ja lähde.

Vaan Hän tulee ja avaa sinun sisimpäsi kahleet ja sen seurauksena sisäinen elämäsi kokee vapautuksen.

Hän sanoo sinulle: Minä tulin sinun tähtesi ja kannoin syntisi ja sairautesi. Anna elämäsi minun johdettavaksi, niin saat elää.

Onko lampussasi öljyä?

Tänään monen uskovan elämää koetellaan. Raamattu monin paikoin myös varoittaa siitä, ettei olla kateellinen sille hengelle, joka maailmassa on. Vaikka näyttäisi menevän kuinka hyvin. Monesti se on kavaluudella tai petoksella hankittua. Joka näyttää ulkoa hyvältä, mutta ihmisillä itsellään on rauhaton sisin. Siksi Jeesus kerran otti erityisesti esille omilleen tämän valvomisen. Vertaus oli näistä kymmenestä. Hääjuhlahan oikeassa mielessä sen alkuperäisessä merkityksessään oli elämän suurimpia tapahtumia. (En nyt tarkoita tämän päivän hömppä häitä, joissa vain ihaillaan kauniita asuja yms.). Se oli tapahtuma, joka useimmiten kesti useita päiviä. Varsinainen juhlahan alkoi morsiamen kotona. Jonne ylkä = sulhanen tuli. Tämä ensimmäinen päivä siis vietettiin tulevan vaimon kotona. Tämä päivä saattoi kestää pitkälle iltaan tai yölle asti. Niin yljällä kuin morsiamellakin oli oma ystävien joukko. Jotka olivat mukana. Kun ensimmäinen päivä oli juhlittu, lähti hääkulkue kohti yljän kotia. Sieltä käsin oli taas ystävien joukko lähtenyt hääkulkuetta vastaan. Koska tarkkaa aikaa ei tiedetty, niin tämä joukko jäi odottamaan seurueen tulemista matkan varrelle. Heillä oli siis öljylamput mukanaan, jotka sitten kulkueen saapuessa juhlistaisi kulkuetta pimeässä yössä. Oli siis odottamista ja toisille tuli unikin, kun hääkulkuetta ei vaan näkynyt. Toiset ystävien joukosta olivat ottaneet lamppujen lisäksi myös öljyä lamppuihin. Kun toiset olivat jättäneet öljyn ottamatta. Niinpä he sen huomasivat ja pyysivät näiltä toisilta. Näiltä tuli kuitenkin kielteinen vastaus ja he kehottivat toisia lähtemään myyjältä ostamaan öljyä. Koska öljy ei riittäisi kaikille. Uskossa Jeesuksen sovitustyöhön olevat ovat Hänen verellään puhdistettu morsian. Omakohtaisen ratkaisun tehneenä heillä elämässään on viattoman Jeesuksen veren merkki. Se on pessyt ja puhdistanut liasta ja saastasta.
Näiden kauppamatkan aikana kuului huuto: ylkä tulee. siis hääkulkue on tulossa. Niinpä nämä, joiden lampuissa paloi valo lähtivät kulkueen mukaan. Pääsivät häihin. Kaupasta tulleet tulivat oven taakse ja kolkuttivat. Heille vastattiin, ei enää pääse sisälle. Ei auta se että olemme matkalla ilman öljyä = Jumalan tulta elämässämme. Ei auta, että vanhemmillamme on öljyä tai läheisillämme. Se Jumalan hengen läsnäolo on tunnusmerkki siitä, että olemme odottamassa ylkäämme. Koska, jos hääkulkuetta on vastassa yöllä ystävät, jotka ovat pimeässä, on se häpeä yljälle. Lisäksi koko seurue voi mennä pimeässä harhaan ja eksyä. Vaikka yljän tulo viipyy, vaikka uni tulee ja odotus on pitkää. Hän kuitenkin tulossa ja siksi pitäkäämme lampuissamme öljyä, joka loistaa kaikille huoneessa oleville. Koska sitten on myöhäistä enää tulla oven taakse, kun se on suljettu.