Ohjeita tilaisuuksia pitäville

PÄIVITETTY: 30.8.2020

TiILOJEN VUOKRAAJAN/ASIAKKAAN VASTUUT:

 • Kaikki tilat on oltava alkuperäisessä kunnossa (hyvin siivottuna) ja tyhjät 1 tunti tilaisuuden virallisen ohjelman päättymien jälkeen. Jos aika ylittyy veloitetaan ensimmäiseltä alkavalta puolelta tunnilta 50 eur. Ensimmäisen tunnin jälkeen 100 eur jokainen alkava puoli tuntia.
 • Ulko-ovet pidettävä suljettuna ja lukittuna silloin kun niitä ei vartioida.
 • Evankeliumintalon kirjapöytää ei saa tyhjentää / peittää millään tavalla.
 • Mitään Evankeliumintalon esineitä ei saa siirtää minnekään ilman Evankeliumintalon henkilökunnan etukäteistä lupaa.
 • Jos asiakas haluaa käyttää keittiötä on se lisäpalvelu, josta tulee maksaa lisähinta 25 eur jokaiselta alkavalta tunnilta. Tällöin paikalla on Evankeliumintalon määräämä valvoja, joka neuvoo keittiölaitteiden käytössä, sekä siivouksessa. Keittiön käytöstä sovitaan aina kirjallisesti etukäteen. Keittiötoimintoja ei saa siirtää mihinkään muihin tiloihin.
 • Kahviotilaa saa käyttää ainoastaan, jos asiasta on etukäteen kirjallisesti sovittu.
 • Kaikki tilat on aina siivottava joka tilaisuuden jälkeen, vaikka tilaisuus jatkuisi seuraavana päivänä.
 • Jos tiloja ei ole siivottu kunnolla, on Evankeliumintalolla oikeus tilata siivouspalvelu ja veloittaa sen hinta asiakkaalta.

 

KAIKKI OHJEISSA OLEVAT ASIAT OVAT PAKOLLISET, KUN TILAISUUS KUVATAAN:

AJOLISTA:

Toimita ajolista, eli tilaisuuden kulku/ohjelma (suppea käsikirjoitus) hyvissä ajoin, vähintään 5 päivää ennen tilaisuutta osoitteeseen:

ajolista.evankeliumintalo@gmail.com

 

Otsikkoon on laitettava tilaisuuden päivämäärä ja nimi.

Esimerkiksi  12.3.2019 klo 19:00 järjestettävä Ylistystilaisuus niminen tilaisuus saisi otsikoksi: AJOLISTA 12.3.2019 klo 19:00 Ylistystilaisuus.

Lähetettyäsi ajolistan laita vielä tekstiviesti numeroon 04 0 73 43 52 7, jossa ilmoitat, että olet lähettänyt ajolistan. Näin voimme heti varmistaa, että ajolista on varmasti tullut perille.

Ajolistassa tulee käydä tarkasti tilaisuuden kulku läpi kohta kohdalta:

-Kellonaika Paikka, missä kohtaa salissa kukin yksittäinen tapahtuma tapahtuu (esimerkiksi: flyygelin vieressä oleva esiintymispaikka, puhujanpaikka salin edessä, portaiden edessä lavan vasemmalla puolella, puhujanpaikalla salin oikealla puolella)

 • Kuka/ketkä tulisi olla äänessä
 • Mitä tarkalleen tapahtuu (puhe, laulu, alkurukous, ilmoitusasia ja niin edelleen)
 • Jos lähetys menee suorana TV7 (plussalle ta Livelle) on kuvattavan osuuden keski- tai loppupuolella jätettävä 1-2 minuutin paikka TV7-tuki-ilmoitukselle.
 • Henkilöiden nimet on mainittava kokonaisuudessaan aina ja joka kohdassa ajolistaa ja kaikenlaisten lyhenteiden käyttöä tulee välttää.

Käytä ajolistan pohjana ajolistamallia. Lataa se tästä linkistä.

Toimitetussa ajolistassa on myös pysyttävä mahdollisimman hyvin eikä sitä saa enää muuttaa, mikäli tilaisuuteen on alle 5 päivää aikaa.

Uusin ajolistaversio on AINA toimitettava edellämainittuun sähköpostiosoitteeseen.

MUSIIKKITIEDOT:

Laita vielä ajolistan loppuun kaikki kuvattavan osuuden musiikin kappale- ja tekijätiedot.

Lähetyksen ulkopuolella esitettävän musiikin kappale- ja tekijätiedot on eriytettävä omaksi lokerokseen esimerkiksi väliotsikolla: Lähetyksen ulkopuolinen musiikki.

Mikäli tilaisuus menee myös YouTubeen, niin varmista musiikin käyttömahdollisuus: Tarkista kaikkien kappaleiden nimet ainakin YouTuben äänitetietokannasta. Tarkista, että tilaisuudessa esitettävä musiikki EI ole kiellettyjen listalla!

Tarkistusosoite on:  https://youtube.com/music_policies . Muista tarkistaa kappaleet myös niiden mahdollisilla englanninkielisillä alkuperäisnimillä.

Jos haku ei tuota mitään tulosta eri kieliversioillakaan niin kappaletta vodaan käyttää.

Jos haku tuottaa englanninkielisen tuloksen ja tuloksessa sanotaan, että kappaleen esittäminen aiheuttaa kuvan ja / tai äänen poiston videosta, niin tällaista kappaletta ei luonnollisestikaan saa käyttää.

Eli jos haluttu kappale on kielletyllä listalla SITÄ EI SAA ESITTÄÄ TILAISUUDESSA LAINKAAN, vaan se on jätettävä kokonaan pois ja mahdollisesti korvattava toisella, vapaammalla kappaleella. Tilaisuuden vastaava on myös näiden tietojen etukäteen selvittelystä kokonaisvastuussa.

Musiikkitiedot toimitettava ajolistan lopussa tässä muodossa:

KAPPALEEN NIMI
SÄV.  / SAN. MATTI MEIKÄLÄINEN

Älä siis käytä pieniä kirjaimia lainkaan, älä keskitä tekstiä tai muotoile millään muullakaan tavalla.

Jos sanoittaja on eri kuin säveltäjä kirjoita tiedot näin:

KAPPALEEN NIMI
SÄV. MAIJA MEIKÄLÄINEN ,  SAN. MATTI MEIKÄLÄINEN

Kappaleet erotellaan toisistaan yhdellä ylimääräisellä rivinvaihdolla.

Vinkki: Wordillä ajolistaa tehdessä kaikki kirjaimet saa vaihdettua isoiksi näin: Valitse ensin koko alue jonka kirjainkokoa halutaan muuttaa, tämän jälkeen pidä Shift näppäintä pohjassa ja paina F3 näppäintä niin monta kertaa, että kaikki kirjaimet ovat isoja.

POWERPOINT JA MUUT AV- MATERIAALIT:

Mikäli tilaisuudessa halutaan näyttää kappaleen sanat salin edessä, niin tämä materiaali täytyy toimittaa sellaisessa muodossa, että se täyttää tekniset vaatimuksemme.

PowerPoint tekstiesitykset tulee olla keskitetty, kuvan yläosassa, mustalla pohjalla ja valkoisella tekstillä. Yleensä on hyvä laitta vain 1-2 säkeistöä yhdelle dialle. Näin teksti on hyvin luettavissa myös salin takaosassa. Tiedostomuodon tulee olla Microsoft PowerPoint yhteensopiva .ppt. Voit ladata mallin PowerPoint tiedostosta tästä linkistä (TULOSSA).

PowerPoint ja muut esitettävät materiaalit on myös toimitettava vähintään 5 päivää ennakkoon edellä mainittuun sähköpostiosoitteeseen ja samalla viestin otsikointimäärittelyllä, mikäli toimitetaan erillisenä viestinä.

TILAISUUDEN VASTAAVA:

Tilaisuuden vastaava, on henkilö, joka kantaa päävastuun tilaisuudesta ja sen järjestelyistä, kuten esiintyjien ja soittajien hankkimisesta ja tilaisuudessa esiintyvien aikatauluista sopimisesta.

Vastuualueeseen kuuluu myös ajolistan laatiminen, musiikkitietojen hankkiminen ja tarkistaminen, sekä näiden kaikkien tietojen yhdistäminen ja toimittaminen ajoissa aikaisemmin tässä ohjeessa määritellyn ajolistan muodossa.

Tilaisuuden järjestäjä nimittää tilaisuuden vastaavan.

Tilaisuuden vastaava ei vastaa tuotantotekniikasta, eikä av-tuottajille kuuluvista tehtävistä.

JOS OHJEITA EI OLE NOUDATETTU JA /TAI TILAISUUS EI VASTAA EVANKELIUMINTALON JA CHRIST VISIONIN ARVOJA NIIN:

-Evankeliumintalo / Christ Vision on oikeutettu laskuttamaan asiakasta jokaisesta ohjerikkomuksesta.

-kuvaus voidaan olla tekemättä kokonaan ja asiakkaan on kuitenkin maksettava sovittu hinta.

-kuvaus voidaan tehdä, mutta ohjelmaa ei lähetetä suorana YouTubeen tai muuhun striimauspalveluun ja asiakkaan on kuitenkin maksettava sovittu hinta.

-lähetys voidaan keskeyttää kesken lähetyksen ja asiakkaan on kuitenkin maksettava sovittu hinta.

Ohjeita päivitetään ja täydennetään ajoittain. Käy katsomassa päivitetyt ohjeet: https://turunevankeliumintalo.fi/ohjeet

ja jos jokin asia on epäselvä ota yhteyttä: evankeliumintalo@gmail.com