Miten se on mahdollista?

On vain niin, että me tarvitsemme jokapäiväiseen toimintojemme suorittamiseen fyysisen olemuksen toimivuutta. Tämä fyysinen olemus siis on meille hyvin tärkeä ja helposti sitä pidämme meille luontaisesti kuuluvana.

Kuitenkin se tarvitsee myös huolenpitoa ja sen toimivuuden seuraamista. On ikävää kun yllättäen huomaamme, että jokin osa siitä ei toimikaan. Tarvitsemme ulkopuolista apua tilanteen korjaamiseen tai vähänkin tärkeää ohjeistusta tilanteen paranemiseen.

Siksi on tärkeää muistaa, että kehomme ei ole automaatti, joka itse hoitaa kaikki alueensa itsestään. Ei, siitä pitää pitää huolta ja vaalia sitä. On kuitenkin suuri lahja meille annettu eräille, jotka ovat perehtyneet tämän kehon tilapäisiin ja jopa vakavimpiinkiin ongelmien korjaamiseen ja auttamiseen. Lääkärit on tuo ammattikunta, joka periaatteessa on perehtynyt asioiden hoitamiseen.

On vain niin että, hekään ei aina ole kykeneviä auttamaan. Jolloin heidänkin apunsa on riittämätön. Kuitenkin on tapauksia, jolloin vakavakin sairaus on ihmeellisesti parantunut Taivaallisen ylilääkärin toimesta. Jopa syövät, leukemiat ja erinäiset asiat ovat saaneet lähteä kehosta, kun tämä ylilääkärien lääkäri on ottanut asian hoitaakseen.

Itsekin olen saanut kokea joitakin kertoja elämässäni tällaisesta ihmeestä. Vaikka ne eivät ole olleet näitä erittäin vakavia sairauksia. Mm. selkäkipu on parantunut.

Erään kerran Raamatun kertoman mukaan oli mies, joka oli ollut syntymästään saakka sokea. Käsitys helposti omaksutaan, että on tehnyt paljon pahaa, kun ihmistä kohtaa tällainen asia. Tässä tapauksessa mies ei ollut voinut tehdä pahaa, koska jo syntymästään saakka oli ollut sokea.

Sitten eräät kysyivät, että tekikö hänen vanhempansa sitten syntiä, kun miehen piti sokeana syntyä. Tähän Rabbi eli Jeesus vastasi, että ei, “vaan Jumalan tekojen piti tuleman hänessä julki”.

Hän sanoi: “Niin kauan kuin minä maailmassa olen, olen minä maailman valkeus”. Tämän jälkeen Hän teki tahtaan ja voiteli sillä miehen silmät. Sitten Hän pyysi miestä menemään ja peseytymään lammikossa.

Mies meni ja peseytyi ja palasi näkevänä. Teko vaikuttaa melko oudolta ajateltuna tämän päivän tilanteisiin, mutta mies sai näkönsä. Siis Jumalan voiman piti tulla tässä miehessä julki. Eikä hän syntynyt sokeana jonkun pahuuden vuoksi, vaan Jumalan voima tuli tämän kauttansa esiin. Voit lukea tämän Joh. 9 luvusta. Näin meidän päivinämme edelleenkin tapahtuu ja tulee tapahtumaan, koska Jumala on rakkaus ja rakastaa luotuansa.

Vastaa