Ilosanoma on ilosanoma.

Saimme taas kerran viettää mieleenpainuvan illan. Siunattua oli havaita, että mukana oli useita aivan uusia kasvoja. Mielenkiintoista aloittaa näin tämä syyskausi. Charlotte säesti meitä lauluilla. Illan teemaksi muodostui Raamatusta leskeksi jääneen naisen öljyihme. Siitä kertoo 2. Kuning. 4:1-7. Miten tämä leskeksi jäänyt oli saanut kantaakseen raskaan velan, vaikka edesmennyt oli ollut profeettakoulussa ja näin ollen Herran palvelija. Nyt oli velkoja tulossa viemään lesken ainoat toivot, hänen poikansa. Ottaakseen heidät velkaa vastaan orjakseen. Eli lesken elämä näytti melko toivottomalta.
Kun nainen oli vuodattamassa tuskaansa profeetta Elisalle, kuin viimeisenä oljenkortenaan. Kaikki toivo oli mennyt ja hän kääntyi Herran profeetan puoleen. On melko tuttua myös meille tämän päivän ihmisille oleva tilanne. Kun Elisa kysyy naiselta, että mitä hän voisi tehdä naisen hyväksi? Mitä hänellä on talossaan.
Kun nainen vastasi ettei talossa ole muuta kuin öljyä aivan vähän häntä itseään varten. Antaa profeetta aika merkillisen neuvon. Mennä pyytämään tyhjiä astioita kylästä, naapureilta. Tämän jälkeen sulkeutua sisälle ja alkaa kaatamaan siitä vähästä näihin tyhjiin astioihin. Astia toisensa jälkeen täyttyi niin kauan kuin niitä oli ja sitten sen tulo tyrehtyi. Tällä öljyllä hän maksoi velkansa, sai pitää poikansa ja jäi vielä tähteeksikin.
Kun kokoonnumme yhteen Herran huoneeseen, on se tilanne jolloin käymme “tankkaamassa”. Vaikka elämä olisi miten tyhjää ja kuivaa, on Herran huone paikka, jossa voidaan täyttää sisäiset hengellisen elämän tyhjyydet. Ei vain etsiä kokemuksia, vaan kuunnella mitä Jumala tahtoo puhua. Sen jälkeen menemme ja viemme sitä “öljyä” sinne toisten keskuuteen ja näin saamme kokea siunausten virtaa elämässämme. Nuoriso tänä päivänä kaipaa kuulla todellista evankeliumin totuutta juuri niiltä, jotka ovat todeksi eläneet Jeesuksen sanat: “Minä olen tie, totuus ja elämä” Totuus vapauttaa ja tuo tarkoituksen elämään. Hän ei ole vain pelastajamme, vaan myös meidän parantajamme. Joh. 10:10 kuuluu: Varas on tullut tappamaan ja tuhoamaan, Minä olen tullut, että teillä olisi elämä ja olisi yltäkylläisyys.
Näissä illoissa ja niin nytkin vietimme yhdessä Herran Pyhää Ehtoollista. Tämä onkin muodostunut yhdeksi Ilosanomailtojen arvokkaaksi tapahtumaksi muun ohella. Saamme tunnustaa erheemme ja virheemme ja pyytää anteeksiantoa ja sovitusta. Hän on uskollinen ja vanhurskas. Jos me tunnustamme yntimme, on hän uskollinen ja vanhurskas, niin etä hän antaa meille synnit anteeksi ja puhdistaa meidät kaikesta vääryydestä. 1. Joh. 1:9.

Vastaa