Ladataan Tapahtumat

« Kaikki Tapahtumat

  • Tämä tapahtuma on mennyt.

Jerusalemin Raamattukodin tilaisuus klo 18:30. Mirja ja Halvar Ronning, Ulla Järvilehto

10.4.2019 @ 18:30 - 20:30

Halvor Ronning: Pääsiäinen Jerusalemissa – Jeesuksen aikaan. Tulkkaus Ulla Järvilehto.
Mirja Ronning kertoo Raamattukodin työstä ja vaikutuksesta kansoille.
Päivi Kuusela laulaa ja laulattaa.

Halvor Ronning on teologian maisteri Vanhan testamentin tutkimuksessa, sekä on suorittanut maisterin tutkinnon sekä jatko-opintoja Yalen yliopistossa (Uuden testamentin juutalainen tausta). Lisäksi hän on erään kalifornialaisen yliopiston kunniatohtori.

Hän on sekä tasokas Raamatun maan historian ja maantiedon luennoitsija että virallistettu Israelin opas (vuodesta 1969). Halvor tutkii evankeliumien heprealaisia taustoja. Lisäksi hän toimi Raamatun maantiedon osaston johtajana Jerusalemin Pyhän maan instituutissa parin vuosikymmenen ajan.

Mirja (o.s. Syväntö), joka on edelleen Suomen kansalainen, on asunut Israelissa vuodesta 1949 alkaen ja käynyt lapsesta asti israelilaisia kouluja. Mirja on englannin kielen lehtori (englanti vieraana kielenä). Lisäksi hänellä on tieteellisen kääntämisen diplomi (psykologia, heprea – englanti), maisteria vastaavat opinnot kliinisessä psykologiassa ja maisterin tutkinto heprealaisen Raamatun (Tanak) eksegetiikassa.

Mirja on johtanut Jerusalemin Raamatuntutkijat Ky:n käännösprojekteja suomen kielelle. Seuraavat kirjat on julkaistu: 1. Mooseksen kirja sekä Joelin, Obadjan, Habakukin, Sakarjan ja Ruutin kirjat sekä viimeisimpänä Jesajan kirja (Profeetta Jesaja puhuu, kustantaja Päivä Oy, 2014). Mirja on opettanut Raamatun hepreaa ja Vanhan testamentin käännöstyötä monien vuosien ajan.

Vuodesta 1970 vuoteen 1976 Mirja oli mukana kääntämässä Uutta testamenttia modernille heprean kielelle. Hän toimi myös vuodesta 1986 vuoteen 1991 heprealaisen osaston johtajana Jerusalem University College -nimisessä instituutissa.

Heidän vuonna 1994 perustamansa koti palvelee eri puolilta maailmaa saapuvia raamatunkääntäjiä, jotka opiskelevat Raamatun alkukieltä, sekä Raamatun maantietoa ja historiaa voidakseen kääntää Vanhaa testamenttia suoraan hepreasta heimokielilleen. Tämä akateeminen koulutus toimii Jerusalemin Heprealaisen yliopiston kansainvälisen osaston alaisena. Opinto-ohjelman on suorittanut vuosina 1995-2018 yhteensä 164 raamatunkääntäjää 44 eri maasta. Tällä hetkellä Raamattukodin pitkällä kurssilla opiskelee raamatunkääntäjiä Länsi-Afrikan ranskankielisistä maista. Reilun viiden kuukauden pituisen koulutuksen lisäksi Raamatunkääntäjien kodilla järjestetään 1-3 viikon Raamatun maan erikoiskursseja raamatunkäännöskonsulteille. Näille lyhytkusseille on osallistunut jo yli 500 raamatunkääntäjää ja raamatunkäännöskonsulttia. Lisätietoa Raamatunkääntäjien kodista: http://fin.bibletranslators.org.

Ronningit ovat asuneet Jerusalemissa vuodesta 1967 lähtien ja heidät tunnetaan hyvin Jerusalemin kristillisissä ja akateemisissa piireissä. Heillä on neljä lasta ja neljätoista lastenlasta.

Tiedot

Päivämäärä:
10.4.2019
Aika:
18:30 - 20:30