Ladataan Tapahtumat

« Kaikki Tapahtumat

  • Tämä tapahtuma on mennyt.

18:00 Rauhan valtatie rakentuu Israelissa, Ruut Ben Yosef. Alkusanat ja juonto Petri Rantala.

27.8.2019 @ 18:00 - 20:00

– Nuorisotyö messiaanisten juutalaisten ja kristittyjen arabien kanssa on opettanut, että tie sovintoon on vaikea, muttei mahdoton, sanoo Ruut Ben Yosef.

Sarigim King´s Kids hyväntekeväisyysjärjestön toiminnanjohtaja Ruut Ben Yosef tunnetaan naapurustossa siitä, että hän raahaa matkalaukkuja pitkin kerrostalon portaita. Hänen kotinsa kautta kulkee vaatelahjoituksia israelilaisille yksinhuoltajaäideille, Jemima-kodin palestiinalaisille vammaisille lapsille, Syyrian pakolaisleirien lapsille, ja Eritrean pakolaisille Israelissa. Vaatekierrätys on humanitäärinen sivuojuonne, joskin tärkeä osa hänen työtään.

King´s Kids Israel sai alkunsa 20 vuotta sitten ja ryhmiä on kaksi koko maassa. Ben Yosef harjoittaa Jerusalemissa nuorten ryhmää, jonka kanssa hän toteuttaa vuosittain myös useita kiertueita, evankeliointimatkoja ja leirejä Lähi-Idässä ja Euroopassa.

Ben Yosef asui pitkään Länsirannan juutalaisella setlementtialueella. – Kokemukseni arabeista olivat voittopuolisesti kielteisiä. Sitten yllätyksekseni näin kristittyjen arabien ja messiaanisten juutalaisten nuorten keskinäisen yhteyden, ja tämä aito keskinäinen välittäminen muutti asenteeni. Lupasin Jumalalle että olisin käytettävissä, mikäli hän tarvitsee minua nuorisotyössä. Pian tämän jälkeen Ben Yosefille avautuivat yhteydet laajalti Lähi-Idän alueelle.

– Jordania on ainut neutraali paikka, minne on mahdollista kutsua nuoria eri Lähi-Idän maista, joista useat ovat konfliktissa keskenään. Jordanian leireillä on ollut mukana nuoria Syyriasta, Libanonista, Egyptistä, Jordaniasta ja Irakista sekä tietysti Israelin juutalaisia ja arabeja.

Ben Yosef tietää, että aidot kohtaamiset sydänten tasolla jättävät pysyvän jäljen. – Jumala auttaa työstämään keskinäistä erilaisuuttamme ja erimielisyyksiä.

Ruut Ben Yosef huomauttaa, että arabikristityt nuoret ja samaten messiaaniset juutalaiset nuoret ovat jo äidin maidossa imeneet epäluulon ja vihan veljeskansaa kohtaan.

– Rauhantyössä tärkein välineemme on kieli, Ben Yosef painottaa. Nuorille on avartavaa opetella ylistämään Herraa toisen äidinkielellä.

– Laulamme paljon sekä heprean- ja arabiankielisiä lauluja. Musiikki, laulu, tanssi ja draama rikkovat kielimuurin, joka erottaa meitä toisistamme. Yhteys Jeesuksessa on enemmän kuin mikään nuoria erottava tekijä. Kun kieli ja liike sulautuvat yhteen, Ruut Ben Yosef kokee iloa nuorten puolesta: – Arabi– ja juutalaisnuorilla on kaksi kieltä, mutta yksi usko ja yksi Herra, jonka avulla he muodostavat tiimin. Se on mahtavaa, mutta ei todellakaan mikään itsestäänselvyys!

 

Ruut Ben Yosef on tyttönimeltään Miettinen. Hän tulee maallistuneesta suomalaisperheestä, ja ihmetteleekin, miten Jumala ”poimi” hänet työtoverikseen.

Vuonna 1988 Ben Yosef siunattiin nuorisotyöntekijäksi Suomen raamattuopiston säätiön valmistujaisjuhlassa. Samana vuonna hän muutti Israeliin. Ja nyt vuosia on takana jo 27. Naisen värikkääseen työhistoriaan kuuluvat muun muassa vuodet kotiäitinä, Suomen Lähetysseuran palkkalistoilla 12 vuotta paikallisena työntekijänä, ja työ musiikkikasvattajana. Viimeiset 13 vuotta Ben Yosef on luotsannut Jerusalemin King´Kids -ryhmää. Vuonna 2014 perustettiin Sarigim-järjestö, jolla on yksityisiä tukijoita.

Tarmokas nainen valmistui myös matkaoppaaksi vuonna 2014.

– Unelmani on, että voisin yhdistää nykyiset kontaktini turistimatkoihin, ja näyttää turisteille, mitä kaikkea maassa tapahtuu. Haluaisin oppaan työstä välineen, jolla toteuttaa pääkutsumustani eli rauhantyötä nuorten parissa.

(Ote Seurakuntalainen – lehdestä)

Tiedot

Päivämäärä:
27.8.2019
Aika:
18:00 - 20:00